4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Provincie Overijssel heft preventief toezicht Twenterand op

· 406× bekeken

VRIEZENVEEN - Het College van Gedeputeerde Staten heeft het preventief toezicht op de gemeente Twenterand opgeheven. Reden daarvan is dat de gemeente volgens de provincie concreet heeft kunnen maken hoe zij de financiële tekorten binnen het Sociaal Domein wil oplossen. Dit betekent dat de gemeente Twenterand geen goedkeuring nodig heeft voor besluiten en begrotingswijzigingen die niet in de begroting 2018 zijn voorzien.

Wethouder Jan-Herman Scholten is verheugd met de mededeling van de provincie dat het toezicht er weer af is: “Het college heeft een goed inhoudelijk voorstel aan de gemeenteraad gedaan voor de dekking van de tekorten. De raad heeft dit met enkele aanpassingen overgenomen.” Die aanpassingen waren noodzakelijk volgens Mark Paters, die namens de raad het woord voert: “De raad was het niet met alle voorstellen eens. Daarom hebben we nog een amendement ingediend met een aantal wijzigingen. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een degelijk voorstel.”

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›