4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Oplossing voor bedrijf Hein Heun in Vroomshoop

· 1000× bekeken

VRIEZENVEEN - De Hein Heun Groep wil graag haar bedrijfsactiviteiten aan de Schoolstraat in Vroomshoop optimaliseren en verduurzamen. Om de gewenste bedrijfsactiviteiten in te passen moet onder meer het bestemmingsplan worden herzien. Hier is een intensief traject aan vooraf gegaan. De bedrijvigheid ligt namelijk in directe nabijheid van woningen. Daarom wil het college van B&W maatwerk toepassen waarbij enerzijds de omwonenden van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat genieten en het bedrijf anderzijds ook de komende jaren goed uit de voeten kan. De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het bestemmingsplan.

Het nieuwe bestemmingsplan geeft alle partijen duidelijkheid over wat wel en niet is toegestaan op de betreffende locatie. Zo is er bijvoorbeeld een maximale geluidsbelasting opgenomen en is be- en verwerken van bijvoorbeeld puin expliciet verboden. De bebouwing is in dit bestemmingsplan zodanig gesitueerd dat de bedrijfswerkzaamheden zoveel mogelijk worden afgeschermd om eventuele overlast voor omwonenden te voorkomen.

De feiten en omstandigheden zijn zodanig dat het college van oordeel is dat het bestemmingsplan voldoet aan de eisen van een goede ruimtelijke ordening. Uit de diverse onderzoeken blijkt dat er sprake is van een aanvaardbaar woon- en leefklimaat en wordt er voldoende tegemoet gekomen aan de ingediende zienswijzen. Met dit bestemmingsplan is dan ook een goed evenwicht gevonden tussen de belangen van de omwonenden/grondeigenaren en het bedrijf.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›