4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Toegang Raab Karcher via Almeloseweg Oost

· 716× bekeken

VRIEZENVEEN - Vrijdag 16 maart hebben Raab Karcher en de gemeente Twenterand een overeenkomst ondertekend, waarmee de aanleg van de weg tussen het bedrijf en bedrijventerrein Almeloseweg Oost kan starten. Met de overeenkomst koopt de gemeente grond van Raab Karcher voor de aanleg van de weg. Deze weg zal leiden tot minder verkeer op het Oosteinde.

Wethouder Engberts, die namens de gemeente de overeenkomst ondertekent, is blij met het bereikte resultaat: “We hebben echt hele constructieve gesprekken gevoerd en Raab Karcher heeft zich ook echt maatschappelijk bewust opgesteld. Zij onderkenden ook het belang van de verkeersveiligheid aan het Oosteinde. Hun opstelling hierin verdient een groot compliment.” Iwan te Winkel, Directeur Logistiek die namens Raab Karcher ondertekent, is ook positief over het gevolgde traject: “De sfeer tijdens de gesprekken was open en constructief. De aanleg van deze weg past in onze visie dat mensen en hun omgeving voorop staan en zo hebben we het ook steeds benaderd.”

De gemeente is verplicht om de weg uiterlijk 1 oktober 2018 gereed te hebben. Dit is een voorwaarde voor de subsidie van de provincie Overijssel. De weg moet uiterlijk per 1 april 2019 door Raab Karcher in gebruik zijn genomen voor alle vrachtwagenbewegingen van en naar het bedrijf. Zodra de weg in gebruik is, zal de verkeersdruk op het Oosteinde met circa 400 vrachtwagenbewegingen per etmaal verminderen.

Toegang via bedrijventerrein
Raab Karcher gaat voor alle vrachtverkeer (in- en uitgaande transporten) van de nieuwe ontsluitingsweg gebruik maken. Daar bovenop heeft het bedrijf de intentie uitgesproken om binnen enkele jaren ook de andere verkeersbewegingen te verleggen naar de achterzijde. Vooral voor fietsers, schoolgaande jeugd zal de verkeersveiligheid op het Oosteinde daarmee verbeteren.

In de maanden november en december 2017 is het aansluitend deel van bedrijventerrein Almeloseweg Oost woonrijp gemaakt. Door de gekozen uitvoering is de verkeersstructuur op het bedrijventerrein ook geschikt gemaakt voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transport, de extra lange en zware vrachtwagens (LZV). Naast Raab Karcher worden bedrijven als Bakkerij Holland en Poorthuis Speciaaldruk daarmee ook beter ontsloten.

Op de foto van links naar rechts: de heer Heuzels (Raab Karcher), wethouder Engberts (gemeente Twenterand) en de heer I. te Winkel (Raab Karcher).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›