4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA: Vitaal sportpark “Het Midden”

· 1096× bekeken

VRIEZENVEEN - Tijdens de laatste raadsvergadering van deze raad is een door de CDA-fractie, met steun van CU, D’66, fractie Laarman, PvdA, en SGP, een amendement aangenomen voor de realisatie van een vitaal Sportpark “Het Midden”.

De opgestelde visie kan prima als kapstok gebruikt worden. De gemeente wil met deze visie een aantal dingen bereiken waarbij het van groot belang is om als we naar vitale sportverenigingen willen de verbinding met andere beleidsterreinen inzichtelijk te maken maar vooral ook door een goede afstemming voor een integrale aanpak te kiezen. Daarbij hoort ook het bundelen van de financiën die daar mee gepaard gaan.
CDA woordvoerder Jan Kuilder: “ Participatie van beleid en gelden om zodoende de sport optimaal te gebruiken voor een gezonder Twenterand. Een vitaal sport en beweegpark waar wonen, werken, onderwijs, zorg, sport en dienstverlening worden samen gebracht. Een opzet die voor alle kernen mogelijk zou kunnen zijn. Een prima doel om naar te streven.”

Volgens Kuilder kan door deze bundeling de kostendekkendheid van de sport ook vergroot worden en hoeft dat niet alleen door het verhogen van tarieven gedaan te worden.
Om de doelstelling van 75 % sporten en of bewegen in Twenterand te realiseren moet er nog wel wat gebeuren. Daarbij is het van groot belang dat zowel de verenigingen maar zeker ook de politiek zich hiervoor zal moeten inzetten en voldoende ruimte moeten bieden om dit te kunnen realiseren.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›