4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Bouwrijp maken 2e fase B nieuwbouwwijk Vroomshoop-Oost van start

· 833× bekeken

VROOMSHOOP - Woensdag 14 maart wordt de officiële starthandeling verricht voor het bouwrijp maken van de 2e fase B in nieuwbouwwijk Vroomshoop-Oost. In aanwezigheid van diverse gasten gaat wethouder Jan-Herman Scholten vanuit een mobiele kraan de eerste ontgravingswerkzaamheden uitvoeren ten behoeve van het bouwrijp maken.

Ontwikkeling
Vroomshoop-Oost is een ontwikkeling van de V.o.f. Roelofs-Timmerhuis uit Vriezenveen, waarbij de gemeente Twenterand faciliterend optreedt. Deze nieuwbouwwijk aan de oostzijde van het kanaaldorp is de uitbreidingswijk van Vroomshoop.

Woonwijk
De woonwijk Vroomshoop-Oost wordt gekenmerkt door zijn ruime en groene opzet en aanwezigheid van vele waterpartijen. Op centrale plekken in de wijk zijn er royale plantsoenen aangelegd waar met name de jonge bewoners naar hartenlust kunnen ontspannen en spelen. Veel jonge mensen en gezinnen hebben er inmiddels naar volle tevredenheid hun plek gevonden, ook mede vanwege de aanliggende Oranjeschool voor basisonderwijs.

Woningen en ‘vrije’ bouwkavels
In deze 2e fase kunnen in totaal 42 woningen worden gerealiseerd. In de voorgaande fase ging het in totaal om 41 woningen, waarvan 27 woningen door V.o.f. Roelofs-Timmerhuis. Dit laatste betreffen 10 twee onder een-kap-woningen, 4 hoekwoningen, 7 tussenwoningen en 6 ‘vrije’ bouwkavels waarop geen aannemersverplichting geldt. De projectmatige woningen worden gerealiseerd door Janssen de Jong uit Hengelo en Marquette Projecten uit Almelo. De verkoop van zowel de woningen als de bouwkavels wordt verzorgd door Oosterhave Makelaars uit Vroomshoop.

Bouwwerkzaamheden
De verkoop van de woningen is inmiddels in volle gang en de eerste woningen zijn inmiddels alweer verkocht. Zoals het zich nu laat aanzien, kunnen de eerste bouwwerkzaamheden nog voor de bouwvakvakantie van 2018 worden opgestart, zodat in het voorjaar van 2019 de eerste woningen kunnen worden opgeleverd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›