4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Evenmens: nachtvrijwilligers gezocht!

· 560× bekeken

TWENTERAND - Steeds meer mensen brengen hun laatste levensfase thuis door. Dat is mooi maar kan ook zwaar zijn voor de omgeving. De vrijwilligers van de Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg van Evenmens bieden ondersteuning aan de zieke en aan de mantelzorger.
De vrijwilligers waken bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Zij kunnen overdag of ’s nachts aanwezig zijn om een luisterend oor te zijn voor de zorgvrager en een wakend oog te bieden. Alle vrijwilligers krijgen een cursus van Evenmens zodat ze goed voorbereid zijn op hun taak.

‘Ze zijn er in de laatste levensfase, maar ook al eerder’, legt Janny Broekhuis van Evenmens uit, ‘ze kunnen tijdelijk de mantelzorg overnemen voor mensen die bijvoorbeeld dementie hebben of een delier hebben gehad en ’s nachts onrustig zijn. Zo kan de mantelzorger op adem komen.’

Vanwege de toenemende vraag voor nachtzorg is Evenmens op zoek naar nieuwe vrijwilligers!
Spreekt u dit aan, neem dan gerust contact op met Evenmens voor meer informatie.
Bel naar 0548-638 830 of mail naar jbroekhuis@evenmens.nl of kijk op www.evenmens.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›