4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Innovatiefonds sociaal domein Twenterand van start!

· 753× bekeken

VRIEZENVEEN - Vanaf 1 maart is het zover: het innovatiefonds sociaal domein gaat officieel van start. Het innovatiefonds van in totaal € 150.000 is bedoeld om innovatieve oplossingen te vinden om in het sociaal domein dingen beter, slimmer, anders en door samenwerking aan te pakken. Het sociaal domein omvat alles wat te maken heeft met gezond, actief en sociaal leven.

Sinds 1 januari 2015 heeft de gemeente er veel taken in het sociaal domein bijkregen. Taken zoals de ondersteuning en dagbesteding van mensen die dat nodig hebben, jeugdhulp en de taak om mensen zo goed mogelijk te helpen mee te doen in de maatschappij. Die taken worden al uitgevoerd, maar we willen het slimmer en beter gaan doen. Daarom hebben we het innovatiefonds in het leven geroepen. Wethouder Jan Binnenmars: “We willen groepen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties hiermee stimuleren om te gaan experimenteren met nieuwe vormen van bijvoorbeeld ondersteuning, preventie en versterking van buurten en netwerken. We denken hierbij bijvoorbeeld aan het mixen van doelgroepen: ouderen en kinderen die samen iets actiefs gaan doen. Of gebouwen die op een hele andere manieren gebruikt gaan worden waardoor mensen elkaar sneller of vaker kunnen ontmoeten.”

Oproep: help mee!
We roepen iedereen op, of u nu inwoner bent of ondernemer, of vrijwilliger bij een sportvereniging, maakt niet uit. Zoek elkaar op en bedenk met elkaar innovatieve ideeën.

Hulp nodig? Laat het ons weten
Bij het innovatiefonds is ook begeleiding beschikbaar vanuit de gemeente. Heeft u dus wel een goed idee, maar weet u niet hoe u verder komt? Vraag begeleiding en wie weet groeit het idee uit tot een concreet plan.

Aanvragen
De regeling gaat op 1 maart officieel van start. De eerste aanvraagronde is van 1 april 2018 tot en met 30 april 2018 voor het eerste deelbedrag van € 37.500. Mocht dat te snel zijn? Er volgen nog vier andere rondes verspreid over 2018 en 2019. Meer informatie staat op de website www.twenterand.nl/innovatiefonds. Hier vindt u onder andere de voorwaarden voor het innovatiefonds, de aanvraagmogelijkheid en contactgegevens voor vragen en/of opmerkingen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›