4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geen grootschalig onderzoek naar financiële huishouding CAV Den Ham

· 1089× bekeken

DEN HAM - Er komt geen grootschalig onderzoek naar de financiële huishouding van CAV Den Ham. Ook kan het huidige bestuur zijn werk blijven doen en komen er geen bestuurders van buiten. Dat heeft de Ondernemingskamer besloten in een zaak, die door een 30 van de bijna 200 leden was aangespannen. De Ondernemingskamer heeft geen financiële wantoestanden en slecht bestuur geconstateerd. Wel wordt het bestuur verweten dat ze niet transparant genoeg is geweest over de uitbetaling van twee schadevergoedingen. De Ondernemingskamer wil dat dit nader in kaart wordt gebracht.

“Ik ben blij dat de Ondernemingskamer ook constateert dat we met de coöperatie op de goede weg zitten. De interviews om de informatie over de schadevergoedingen te verduidelijken zien we met vertrouwen tegemoet”, zegt Eric Visscher, voorzitter van de Raad van Commisarissen.

Een groep van 30 leden had het vervangen van het bestuur geëist en een grootschalig onderzoek. Dit omdat zij het niet eens zijn met de koers van de CAV en het bestuur beschuldigden van financiële wantoestanden. De uitspraak van de Ondernemingskamer laat echter een volstrekt ander beeld zien. De Ondernemingskamer stelt op bijna alle punten de bestuurder en de Raad van Commissarissen in het gelijk. Ook op de belangrijkste punten, zoals financiën en de situatie met de zes medewerkers. Op al deze onderdelen kan het handelen van het bestuur de toets der kritiek doorstaan.

De Ondernemingskamer wil wel dat er nader gekeken wordt naar de vergoedingen die aan twee leden zijn betaald in verband met voerproeven. Deze leden zijn tevens leden-commissaris. De CAV is hierover, volgens de Ondernemingskamer, niet transparant genoeg geweest. De situatie vraagt om nadere uitleg.

De Ondernemingskamer verwijt de 30 leden, die de zaak hebben aangespannen, niet-coöperatief gedrag. Na de uitleg in diverse brieven, heeft men nooit serieus in gesprek willen gaan met het bestuur en is men direct naar de Ondernemingskamer gestapt. De Ondernemingskamer vindt dat bij dergelijke grote verwijten eerst naar de-escalatie moet worden gestreefd en serieus in overleg moet worden getreden. Zeker, omdat een grote meerderheid van de leden het wel eens is met het gevoerde beleid van directeur en de Raad van Commissarissen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›