4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Speciale workshop voor mensen die stemmen moeilijk vinden

· 658× bekeken

VRIEZENVEEN - Maandag 12 maart a.s. organiseert MEE IJsseloevers speciaal voor inwoners van Twenterand met een licht verstandelijke beperking een informatiebijeenkomst over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Om 19.00 uur worden geïnteresseerden verwelkomd in het gemeentehuis in Vriezenveen, om vervolgens mee te doen met een leuk en laagdrempelig programma over de rol van de gemeenteraad en het kiezen van een politieke partij.

‘Stem jij ook?’ is ontwikkeld door ProDemos, dat zich richt op politieke participatie door inwoners.
Tijdens de (gratis) bijeenkomst leren de deelnemers waar de gemeenteraad over beslist en gaan ze aan de slag met lokale onderwerpen die voor hen van belang zijn. Ook gaan ze daadwerkelijk oefenen met het stemmen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 20.30 uur. Aanmelden kan door een e-mail met naam en aantal personen te sturen naar info@meeijsseloevers.nl onder vermelding van ‘stemmen Twenterand’.

Hulp bij het stemmen
Iedereen heeft te maken met politiek. Hoewel veel mensen in Nederland kritisch en betrokken zijn bij de democratie, zijn er ook groepen inwoners voor wie de gang naar de stembus minder vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld doordat zij niet goed begrijpen waarom ze moeten stemmen, wat de verschillende partijen belangrijk vinden of hoe stemmen werkt. Speciaal voor hen wordt deze workshop georganiseerd. Vind u het zelf moeilijk om te begrijpen hoe stemmen werkt? Of kent u iemand die stemmen moeilijk vindt? Dan is deze workshop een goed idee!

Naast de workshops heeft ProDemos met MEE NL de website www.stemjijook.nu ontwikkeld met filmpjes en achtergrondinformatie over de verkiezingen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›