4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

TenX9 verhalen in café De Piep’n Vriezenveen

· 970× bekeken

VRIEZENVEEN - Dat het vertellen van verhalen voor zowel vertellers als luisteraars populair is, werd weer bewezen tijdens de tweede aflevering van Tenx9 in café De Piep’n aan het oosteinde in Vriezenveen. Op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) kwamen zes mensen spannende verhalen vertellen. Waar gebeurd.

Bijvoorbeeld de ervaring van een dierenarts, die zijn collega’s bezocht in hun praktijk in Amerika en wonderlijke dingen zag gebeuren: een kanariepietje waaraan 500 dollar werd gespendeerd voor veertjesreparatie, maar die tenslotte op niet verwachte wijze het loodje moest leggen.
Een tandartsassistente moest constateren dat de inmiddels bange verdoofde patiënt de benen had genomen vanuit de wachtkamer, en de wereldreiziger, die tijdens een safari in Afrika wél met z’n medereizigers per zeer gammel vliegtuig vanuit de bush in anderhalf uur terugvloog naar de bewoonde wereld, terwijl een angstige medepassagier toch maar een treinreis prefereerde van 14 uur ….

En zo kwam er heel wat leed en lol voorbij daar in de gezellige cafézaal van De Piep’n. De verhalen werden afgetikt op haar wijnglas door mevrouw Bladder. De vertellers krijgen namelijk maar 9 minuten de tijd om hun ervaringen uit de doeken te doen. Na 8 minuten klinkt er een onverbiddelijke tik op het wijnglas en als de laatste minuut is verstreken wordt dit langgerekt herhaald. Zo wordt voorkomen dat tè breedsprakerige vertellers zich niet aan de limiet houden. Toch is de arbiter loyaal: het verhaal mag met een laatste zin afgebouwd worden.

Het plezierige concept van Tenx9 komt uit Belfast, waar de mensen na een zeer roerige, zwarte periode weer contact met elkaar probeerden te zoeken, door levensverhalen te vertellen in de pub. Langzaam bereikt dit project ook Nederland en is opgepakt door Jan Bladder van het Historisch Museum Vriezenveen en Jan Vrielink van Theater Turf, de dit organiseren. Het publiek is er wel voor in: ook deze editie zat het zaaltje weer vol en luisterde ademloos naar de vele verhalen. Bladder en Vrielink willen dit absoluut op het programma blijven houden, waarbij de locatie toch ook wel zeer bepalend is voor het succes: het is gewoon een ontzettend leuke avond in een gezellige omgeving.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›