4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Leerlingen basisschool bezoeken Foto-expositie in Peddemorsboerderij

· 949× bekeken

VRIEZENVEEN - Ook de tweede week van de expositie van natuurfotografen in de Peddemorsboerderij was weer druk bezocht. Afgelopen week brachten leerlingen van een basisschool uit Vriezenveen een bezoek aan deze prachtige expositie. De leerlingen namen rustig de tijd om alle foto’s te bekijken en waren onder de indruk van de prachtige natuuropnames. Hier en daar werd zelfs een reactie geschreven aan de fotografen. Na afloop werden de kinderen door de vrijwilligers van de Peddemorsboerderij nog getrakteerd op een lekkernij. Afgelopen zaterdagmiddag was het bijzonder druk op de expositie, de Peddemorsboerderij barstte bijna uit haar voegen, koffie en thee was niet aan te slepen. De boerderij leent zich ook uitstekend voor dit soort activiteiten, gezellig midden in het dorp liggend, vervult het een prima rol van een cultureel centrum.

Veel bezoekers namen een kijkje en waren vol lof over de kwaliteit van de foto’s op deze expositie. Meermalen opperden de bezoekers bij het verlaten van de expositie: 'dit krijgt volgend jaar toch wel weer een vervolg?’ Ook de fotografen zelf zijn erg ingenomen met deze expositie, waardoor zij ieder jaar hun mooiste kiekjes aan een breder publiek kunnen tonen. De Peddemorsboerderij is ook uitermate geschikt voor dit soort exposities, er zijn talrijke hoekjes en stalletjes waar de foto’s opgehangen zijn, iedere fotograaf heeft een eigen plekje. Midden op de deel staat een grote ronde tafel waar koffie of thee wordt geschonken en daar vinden talrijke interessante ontmoetingen plaats. Eerst de foto’s bewonderen die in de boerderij hangen en daarna gezellig over de bijzondere foto’s praten met de makers ervan. Hoe ze die bijzonder opnames toch wel maken, hoeveel geduld je moet opbrengen, etc. etc.

Extra opdracht
Dit jaar is een opdracht van de fotografen gevraagd, om een foto in te leveren van een 'oud schuurtje' uit de gemeente Twenterand, afgedrukt op A4. Deze zijn gezamenlijk op een wand geplaatst en voorzien van nummer. Het is weer een heel bijzondere collectie geworden want iedereen fotograaf wil toch graag een aparte foto van een oud schuurtje presenteren. De Peddemorsboerderij heeft een aparte wand gemaakt, waar de dertig foto’s zijn ophangen (zie foto) van de verschillende fotografen. Ook al omdat Ilford er enkele leuke prijzen voor beschikbaar stelt, zullen de fotografen hun uiterste best hebben gedaan. Tijdens de expositie kan het publiek kiezen welke foto zij het mooist vinden en dit kenbaar maken door het formulier in tevullen op de onderstaande tafel. De foto’s zijn genummerd en niet voorzien van een naam. Op de laatste zaterdag 24 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

Expositie
De expositie is te bezichtigen op donderdag 22, vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018. De openingstijden zijn donderdag van 14.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur . Vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.
Entree is € 1,00. Peddemorsboerderij, Westeinde 342, Vriezenveen.

Koffie of thee
Tijdens de openingsblokken van deze expositie zullen steeds enkele fotografen aanwezig zijn om vragen en of opmerkingen te beantwoorden. Op de deel van de boerderij is een ronde tafel neer gezet met de mogelijkheid om daar te gaan zitten en genieten van een kopje koffie of thee.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›