4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

CDA huldigt Helden van Twenterand op Valentijnsdag

· 1176× bekeken

VROOMSHOOP - In Het Punt te Vroomshoop werden op 14 februari jl. door het CDA Twenterand negen Twenterandse helden geëerd. Het CDA vindt dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor de samenleving. Vrijwilligerswerk voorkomt sociaal isolement. Als dank voor hun inzet, zet het CDA jaarlijks Twenterandse vrijwilligers, mantelzorgers, verenigingen en stichtingen in het zonnetje. Dit jaar werden in het kader van de start van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen door het CDA negen Twenterandse organisaties en vrijwilligers geëerd als Held van Twenterand.

Tijdens deze startbijeenkomst van de CDA campagne werden de Helden van Twenterand in een korte documentaire gepresenteerd. CDA Lijsttrekker Henk Kerkdijk: ‘het CDA partijprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen is gekoppeld aan het thema Midden tussen de mensen. Wij willen daarmee aangeven dat je het als politiek nooit alleen kunt doen. We kunnen onze politieke ideeën en wensen alleen samen met de inwoners midden in de samenleving vorm en inhoud geven. Daarbij spelen vrijwilligers een belangrijke rol. Daarom zijn wij trots op onze Helden van Twenterand’. Dit werd ook bevestigd in de inleiding van 2e Kamerlid Pieter Omtzigt. Tijdens het programma werd Pieter geïnterviewd door CDA Statenlid Moniek Kleinsman. Beiden gaven aan dat een goede politieke verbinding tussen Twenterand, de provincie, Den Haag en Brussel van groot belang is. Tijdens zijn afsluitende speech gaf lijsttrekker Henk Kerkdijk aan trots te zijn op de CDA kandidatenlijst. Afhankelijk van de verkiezingen is het mogelijk dat in de toekomstige gemeenteraad 3 vrouwelijke raadsleden namens het CDA plaats kunnen nemen. Daarnaast is door de inbreng van het CDA een forse verjonging van de gemeenteraad mogelijk. Onder de eerste 8 CDA kandidaten bevinden zich 3 jongeren, tevens initiatiefnemers van het CDA jongerenappel Twenterand. Met deze benadering streeft het CDA naar een ingrijpende vernieuwing in de gemeenteraad van Twenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›