4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wim Runhart geeft presentatie over de realisatie van nieuwe MTB-route Sibculo

· 2092× bekeken

VROOMSHOOP - Wieler Toer Club Vroomshoop heeft onder een goede belangstelling een zeer geslaagde ledenvergadering gehouden in de kantine van voetbalclub Sportlust te Vroomshoop. Dat de clubliefde leeft blijkt wel uit het feit dat er weer vijf leden zijn gehuldigd vanwege hun 25 jarig trouwe lidmaatschap bij de wielerclub. Henk Hessink, Gerrit Koers, Johan Kroese, Hans Oelen en Hans Stoelwinder zijn dit jaar 25 jaar lid van WTC-Vroomshoop. Henk Hessink en Hans Oelen ontbreken op de foto. Deze clubleden zijn in het zonnetje gezet en hebben de bijbehorende zilveren clubspeld met oorkonde ontvangen.

Dit jaar werd afscheid genomen van penningmeester Geralt Gijsbers na zijn jarenlange trouwe en belangrijke werk bij club. Gijsbers werd verrast met een tegoedbon voor een nog nieuw te presenteren clubshirt. Zijn taak wordt overgenomen door bestuurslid Frits Kleinheerenbrink. Hans Hoogenraad uit Vriezenveen is als nieuw bestuurslid verkozen.

Aan de leden werd het complete jaarprogramma 2018 gepresenteerd waaronder diverse clubtochten, die ook dit jaar weer door verschillende clubleden zullen worden georganiseerd.
Dit jaar worden er weer 2-, 3-, en 5-daagse clubtochten verreden. De tweedaagse gaat dit jaar richting het Duitse Loningen. Deze gaat via drenthe de grens over, langs de magneetbaan en andere mooie Duitse dorpjes naar de eindbestemming. De terugtocht gaat o.a. via de mooie plaatsen Haselunne en Fuchtenfeld. De driedaagse gaat naar het prachtige middelgebergte met de glooiende hellingen van de Eifel in Luxemburg. De meerdaagse wordt verreden in het bijzondere hooggebergte van de Italiaanse alpenstreek Bormio met de beroemde beklimmingen van de Stelvio, Cavia en Mortirolo.

De clubleden werd medegedeeld dat er tijdens de komende TEP-avond begin maart een nieuw club-shirt met een compleet andere layout zal worden gepresenteerd.

Het tweede openbare deel van de vergadering bestond uit een zeer interessante presentatie over de MTB-route Sibculo (Zand & Veen) verzorgd door clublid Wim Runhart uit Westerhaar.

In een vol clubhuis van Sportlust Vroomshoop werd aandachtig geluisterd naar een enthousiaste Wim Runhart. Runhart gaf uitleg over het ontstaan van het idee om een MTB-route Sibculo aan te leggen. Hij enthousiasmeerde het publiek met indrukwekkende verhalen en zijn doorzettingsvermogen om de route ondanks tegenslagen tot een succes te maken.
WTC Vroomshoop is sinds medio vorig jaar in de organisatie gestapt. Daarna zijn er flinke vorderingen gemaakt met een aantal mooie nieuwe singletracks waaronder in prachtige originele veenpercelen. Er wordt gestreefd naar de realisatie van een totale route van ca 27 km. De aanlegwerkzaamheden hiervoor worden in samenwerking met Routenetwerken Twente uitgevoerd en zal een openbare MTB-route worden. Het onderhoud van de totale route komt onder de verantwoordelijkheid van WTC Vroomshoop te rusten. Wanneer de route geheel is gerealiseerd zal bij de opening hiervan extra aandacht worden besteed o.a. door het houden van clinics.

Het nieuwe fietsseizoen begint op donderdag 8 maart 2018 dan komen de leden ‘s avonds vanaf 19.00 uur bij hoofdsponsor Luvro Tweewielers te Vroomshoop bij elkaar voor verdere detail clubinformatie 2018.
Eventuele nieuwe leden en belangstellenden zijn hier dan ook van harte welkom.

Het echte wegseizoen begint dan op zaterdag 10 maart 2018 met de traditionele Bonensoeptocht, start om 13.30 uur bij het sportpark De Bosrand te Vroomshoop.
Belangstellenden die meer informatie van de wielerclub WTC-Vroomshoop willen, kunnen contact opnemen met secretaris Martin Lambers via telefoonnummer 0546-642192 en/of via de mail; info@wtcvroomshoop.nl en via de clubwebsite www.wtcvroomshoop.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›