4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vluchtelingenvrouwen trakteren op diner

· 887× bekeken

WIERDEN - Ongeveer 11 vluchtelingenvrouwen zijn vrijdag in Wierden actief geweest om de heerlijkste gerechten uit hun land van herkomst te bereiden. De vrijwilligers van Vluchtelingenwerk Wierden waren hun gasten en dat was als dank voor de vele hulp in de afgelopen jaren. Er is veel werk verricht door de vrijwilligers, om het deze groep buitenlandse mensen zo prettig mogelijk te maken in hun nieuwe vaderland en hun te helpen met de vragen die er onvermijdelijk ontstaan in zo’n situatie. Zowel praktische hulp als een luisterend oor hebben de vrijwilligers met veel plezier geboden. Als dank hiervoor organiseerde de Innerwheel Vriezenveen deze bijzondere culinaire avond, die gehouden werd in de Hervormde Kapel in Wierden. Om de groep helemaal gevarieerd te maken mochten ook ‘buitenstaanders’ zich inschrijven hiervoor en zo was het, dat er in totaal ruim 60 eters een gezellig en smaakvol diner kregen, dat in buffetvorm aangeboden werd.

De buitenlandse dames hadden de meest heerlijke gerechten uit het Midden-Oosten en Azië bereid, met mooie namen als bijvoorbeeld bryani, koba, borak, kabsi, jalanji en manto. Iedere schotel werd aangeprezen door een kaartje, waarop de naam van het gerecht en het land van herkomst. Ondanks dat was het voor velen een smaakvolle verrassing wat je op je bord kreeg. De vluchtelingenvrouwen hebben onderling overlegd wat ze zouden koken. Met veel enthousiasme hebben zij hun gerechten voorbereid en gepresenteerd. “Het was een gezellige, geslaagde avond”, volgens de organisatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›