4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Verjonging van het bestuur bij het jubilerend 4 mei comité Vroomshoop

· 1138× bekeken

VROOMSHOOP - Tijdens de door voorzitter Hans Nieboer geleide jaarvergadering van het 4 mei comité Vroomshoop werd bekend dat penningmeester Carolien Eggens op 5 april aanstaande na 19 jaar het comité vaarwel zegt. Zij wordt opgevolgd door Mariska Eggens (43), waardoor de verjonging van het comité nog verder gestalte krijgt. Midden vorig jaar werd secretaris Rudie Drenth na een dienstverband van bijna 20 jaar opgevolgd door Floris Eising (43), die vicevoorzitter wordt. Bestuurslid Gerwin Plaggenmars wordt secretaris van het 4 mei comités Vroomshoop.

Op donderdag 5 april 2018 wordt het bevrijdingsreliëf langs het Zwolsekanaal onthuld, dat in woord en beelden herinnert aan de bewogen Bevrijdingsdag van Vroomshoop op 5 april 1945. Op basis van gesprekken met oud-gegijzelden wordt het moment meer in westelijke richting van het Zwolsekanaal in Vroomshoop gesitueerd dan de oorspronkelijk gedachte plek tussen de Kleine Puntbrug en de Spoorbrug. De verkeersveiligheid langs het Zwolsekanaal is ook een van de oorzaken dat voor de huidige locatie is gekozen ten westen van het bestaande monument Sluis V. Een aantal oud-gegijzelden is bij de onthulling van het bevrijdingsreliëf aanwezig en zal dat samen met burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand de onthulling voor zijn rekening nemen. Het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop onder leiding van dirigent Gezinus Veldman en de kopergroep van De Harmonie Vroomshoop werken mee aan de onthulling van het bevrijdingsreliëf, dat opgenomen wordt in de Europese Liberation Route.

In de tot bioscoopzaal omgetoverde theaterzaal van Het Punt wordt op 5 april 2018 vanaf 9.00 uur meerdere malen gratis de DVD van de theaterproductie “Een ware bevrijding” getoond. Op donderdagmddag 5 april is er ook een jubileumreceptie en een mini-expositie onder de titel “Vrijheid geef je door” van het 4 mei comité Vroomshoop. De adoptieoverdracht van het monument van vrede, vrijheid en recht van leerlingen van de basisscholen De Schakel en Nieuwoord vindt op donderdagmorgen 5 april het Vredesplein plaats. Een laservoorstelling van oud-Vroomshoper Dennie van Dijk op de gevel van Het Punt over de bevrijding van Vroomshoop vormt de afsluiting van de activiteiten op 5 april 2018.

Naast de jaarlijkse herdenking van de gevallenen op 4 mei 2018 op het Vredesplein in Vroomshoop is er ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum nog een extra activiteit. De Loopgroep van De Zandstuve uit Vroomshoop haalt in de nacht van vrijdag 4 mei en zaterdag 5 mei het bevrijdingsvuur uit Wageningen en brengt dat naar Vroomshoop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›