4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Studenten Alfa-college Hardenberg nemen kijkje in andermans loopbaan

· 600× bekeken

HARDENBERG - Tweedejaars studenten van de opleiding Dienstverlening hebben in de periode van november tot en met februari gewerkt aan hun loopbaan door middel van beroepenoriëntatie. Zij liepen mee met verschillende mensen uit de naaste omgeving tijdens het uitoefenen van hun beroep.

Naomi Jansen uit Slagharen heeft meegelopen met haar vader die werkzaam is bij schoonmaakbedrijf Klaas Harms. De dag begon om 08.00 uur bij de Buurtkamer aan de burgemeester Bramerstraat. Hier werd de vloer gestofzuigd en gedweild. Ook werden omringende kamers vrijgemaakt van stof en spinnenwebben. Daarna waren de trappenhuizen bij de flats er tegenover aan de beurt. “Wat mij opviel was dat er voor bepaalde klussen maar beperkt tijd was en je dus stevig moest doorwerken”, aldus de 17-jarige student.

Ook heeft Naomi meegelopen met de vader van een vriendin en moest ze mee de bouw op. “Ik moest om 7.00 uur mee in het welbekende bouwbusje richting Groningen, zodat we om 8.00 uur aan het werk konden. Vervolgens heb ik geprobeerd te pleisteren en stukadoren. Dit was erg leuk om te doen en het resultaat viel mij en anderen niet tegen, hoe leuk is dat. Ik vond het interessant om totaal andere beroepen uit te kiezen dan waar ik zelf mijn toekomst in zie. Na afloop van de periode moesten wij vijftien minuten presenteren, dat vond ik eerlijk gezegd nog moeilijker dan het meelopen zelf.”, zo vertelt Naomi.

Veel studenten waren enthousiast en gingen direct aan de slag. Ze hebben even mogen proeven van een ander beroep dan waarvoor ze nu leren. Van fysiotherapeut tot bij vader op de trekker. Een hele dag in de winkel staan, verkopen van producten of mee met oud-ijzer ophalen en wegbrengen; allerlei beroepen kwamen aan bod. Karlien de Lange, docent bij de opleiding: “Er werden leuke ervaringen uitgewisseld. Ook moesten de studenten een presentatie maken waar foto’s, filmpjes en attributen werden getoond. Het gaf de studenten motivatie en stof tot nadenken om verder te leren of een ander beroep te kiezen. We kijken terug op een geslaagd project!”.

////
Over het Alfa-college
Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum (ROC) voor Noord- en Oost-Nederland. Het verzorgt middelbare beroepsopleidingen en educatieve trajecten in Groningen, Hoogeveen, Hardenberg, Assen en Leek. Daarnaast verzorgt het bedrijfsopleidingen op maat en diverse cursussen. Er is bij de onderwijsontwikkeling extra aandacht voor de thema’s Zorg en Wonen en Sport en Vitaliteit (Healthy Ageing), Ondernemerschap en Energie.
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met Brenda Stoeten, Marketing, Communicatie en Voorlichting. Telefoon: 088-3341494 of per e-mail: b.stoeten-mannessen@alfa-college.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›