4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De wonderlijke wereld van De Winterkraaien

· 1559× bekeken

VROOMSHOOP - Vorige week donderdag en vrijdag vonden de 11e en 12e voorstelling van De Winterkraaien plaats in theater Het Punt te Vroomshoop. Opnieuw waren de beide avonden compleet uitverkocht. Het wonderlijke succes van De Winterkraaien gaat onverminderd door en het betekent dat nu al bijna 4000 bezoekers een van de 12 voorstellingen in de Voorveghter in Hardenberg of Het Punt in Vroomshoop hebben bijgewoond. Het project ging in 2016 van start vanuit de gedachte 1 of 2 voorstellingen te programmeren. Niet kon worden voorzien dat het zo’n groot succes zou worden. Ook de beide opvoeringen afgelopen week oogsten weer veel lof. Veel bezoekers beschreven de weemoedig stemmende voorstelling over het harde leven van het veenvolk tussen Sibculo en de Lemelerberg als bijzonder indrukwekkend.

De reis van De Winterkraaien begon in de zomer van 2014 toen Thea Kroese voorstelde het dramatische verhaal van de zeven winterkraaien uit het boek van Aar van de Werfhorst om te zetten in een theaterproductie. In dit boek wordt het harde leven en de dood van zeven veenarbeiders beschreven die omstreeks 1900 verdronken in de vaart die door het eindeloze en troosteloze veenlandschap liep.

Componist Gezinus Veldman werd gegrepen door het idee en ontwikkelde in het jaar erna de muziek voor het Chr. Mannenkoor Vroomshoop waarvan hij de dirigent is. De solisten, bariton Nanco de Vries en Geerhard Abma op bugel, zorgen samen met pianist Gezinus Veldman en het mannenkoor voor een indrukwekkende omlijsting van de prachtige verhalen van rasvertelster Thea Kroese. De fraaie filmbeelden met de voice-over van Henk Nieboer ondersteunen en versterken het karakter van de voorstelling. Deze combinatie van zang, muziek, film en voordracht blijkt velen bijzonder aan te spreken.

De aanhoudende belangstelling is voor de organiserende Stichting Levend Vroomshoop aanleiding om weer een nieuwe wachtlijst aan te leggen voor mogelijk 1 of 2 voorstellingen in het najaar 2018. Al meer dan 200 belangstellenden hebben zich daarvoor gemeld. Wie ook een voorstelling wil meemaken en beleven, kan mailen naar info@levendvroomshoop.nl of bellen naar 0546-642191. De entreeprijs is € 18,50 incl. een fraai programmaboekje van 24 pagina’s. Ook het boek ‘De Winterkraaien’ kunt u op die manier bestellen en kost € 12,00.

Voor een kleine impressie klik hier: https://youtu.be/qrQsaW6PTbY

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›