4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Inwoners betrokken bij Programma en actiepunten GBT

· 1521× bekeken

VROOMSHOOP - Het ‘Programma verkiezingen en actiepunten vanaf 2018’ is gereed. GBT is trots op het resultaat, vanwege de enorme betrokkenheid van de inwoners en de leesbaarheid die begrijpelijk is voor iedereen. Zo is de inhoud mede tot stand gekomen door inbreng van inwoners in de afgelopen vier jaar via onder meer gesprekken met inwoners, Facebook en mail. Maar er is meer om trots op te zijn: “Ons programma is tekstueel gecontroleerd en goedgekeurd door Taalpunt en de foto’s in ons programma zijn afkomstig van enkele tientallen hobbyfotografen uit Twenterand. Dan wordt weer eens bevestigd: wat is er toch veel talent in onze gemeente”, aldus lijsttrekker Mark Paters.

Na controle en aangebrachte kleine wijzigingen op advies van het Taalpunt is het programma tekstueel begrijpelijk en leesbaar voor iedereen, ook voor laaggeletterden. Vandaar de ‘Taalpunt’-stempel op de cover. Zeer ingenomen is GBT met de 120 foto’s ingezonden foto’s over wat Twenterand mooi maakt. Dit naar aanleiding van een oproep. Hieruit zijn 29 foto’s geselecteerd. Bij elke foto is de naam van de fotograaf en de plek weergegeven. Voor de liefhebbers: het resultaat is te zien op http://www.gemeentebelangentwenterand.nl/media/publications/Programma-verkiezingen-en-actiepunten-GBT-vanaf-2018.pdf

Aan het programma, waarbij “Wapenen tegen krimp” het uitgangspunt is, heeft GBT actiepunten gekoppeld. Een aantal actiepunten:
✅ afschaffen hondenbelasting én aanpak overlast door hondenpoep
✅ voorkomen en aanpak (overlast) door drank- en drugsgebruik en sluiting panden waar drugs wordt gedeald
✅ meer activiteiten gericht op ontmoeting en zorg voor ouderen
✅ wonen naar behoefte, op passende locaties in de kernen voor jong en oud
✅ géén megastallen / varkensflats, wel mogelijkheden om te kunnen ontwikkelen voor lokale familiebedrijven
✅ géén betaald parkeren in Twenterand
✅ laatste rustplaats tegen betaalbaar tarief
✅ onderzoek of natuurgebied Engbertsdijksvenen de status Nationaal Park kan krijgen
✅ minder inhuur bureau’s / personeel van buiten, want veel duurder
✅ huishoudboekje gemeente op orde
✅ einde aan vriendjespolitiek

Bovendien wil GBT een einde aan het getrek van de Voedselbank en Manna Fashion. “Elk jaar is onzeker of ze in een huurpand terecht kunnen. Die voortdurende onzekerheid verdient deze organisatie en haar vrijwilligers niet. GBT wil dat de gemeente meewerkt aan een vast onderkomen,” aldus Paters. Daarnaast blijft GBT streven naar het in stand houden van voorzieningen, een veiligere N36 en aanpak lokale verkeersproblemen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›