4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Noordikleerlingen actief buiten schoolmuren

· 1210× bekeken

VROOMSHOOP - Leren beperkt zich allang niet meer tot alleen het klaslokaal. Ook buiten de schoolmuren doen leerlingen ervaring op. Of het nu in de vorm van een wedstrijd, een bedrijfsbezoek of een excursie is. Afgelopen week brachten leerlingen van Het Noordik Vroomshoop bezoekjes aan verschillende (onderwijs)instellingen en deden ze mee aan de Overijsselse Kampioenschappen “Skills talents”.

Leren is oriënteren
Leerlingen uit de tweede klassen kiezen binnenkort voor een profiel of sector. Om een idee te krijgen wat er allemaal mogelijk is, brachten ze een bezoek aan de BOVO, een praktijkopleidingscentrum voor de bouwnijverheid in de regio. Daar konden ze diverse workshops volgen, variërend van een muurtje metselen tot het behangen van een paneel. Voor de leerlingen uit de theoretische leerweg was er een extra voorlichting over de opleidingen op mbo 4-niveau.

Leren is ontdekken
De leerlingen van klas twee uit de theoretische leerweg bezochten het RIBO in Hengelo. Het RIBO is een opleidingscentrum dat zich richt op scholing, restauratie en innovatie. Leerlingen konden hier kennismaken met een wat minder bekend aspect binnen de bouw. Deze excursie is een onderdeel van de loopbaan en oriëntatie begeleiding (LOB). De leerlingen bereiden en evalueren deze excursie dan ook voor in hun portfolio dat ze gedurende hun schoolloopbaan opbouwen binnen Het Noordik.

Leren is meedoen
Leren is vooral ook veel doen. Luuk Timmer, Douwe Schuldink en Tom Bloemendaal uit klas 3 deden mee aan de Overijsselse kampioenschappen “Skills Talents”. Dit zijn teamvakwedstrijden voor het vmbo. De jury beoordeelde niet alleen het gemaakte werkstuk, maar keek ook naar hoe de leerlingen samenwerkten, planden en aandacht hadden voor hun persoonlijke bescherming. Luuk, Douwe en Tom behaalden een prachtige vijfde plek.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›