4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Nieuws uit de gemeenteraad van Twenterand

· 652× bekeken

VRIEZENVEEN - Afgelopen dinsdag was er een raadsvergadering. Een aantal zaken daar uitgelicht. Ten eerste was het natuurlijk de inhuldiging van het nieuwe raadslid voor de VVD, Erik Kobes. Waar zijn voorganger buitengewoon actief was op Twitter, lijkt de heer Kobes daar minder van geporteerd. Wat dat betreft wordt het een stuk rustiger. Verder legt de heer Kobes de nadruk op samenwerking met andere partijen. Dan waren er natuurlijk weer de nodige moties.

Bij het stemgedrag bij de moties valt het op dat de coalitie steeds minder gesloten is. Bijvoorbeeld over het Punt; daar is een structureel tekort en de raad wil best nog wat meer geld richting het Punt sturen, zeg zo'n 50 duizend bovenop de 200 duizend die het Punt al jaarlijks krijgt. De enige partij die het daar niet mee eens was was de SGP. Die vinden dat al er extra hulp naar het Punt was gegaan (en dat is juist), en dat er aan nieuwe hulp voorwaarden gesteld zouden moeten worden. Daar wilden de andere partijen niet aan. De wethouder zal eens kijken hoe dat extra geld geregeld kan worden. Dat zou nog wel eens een probleem kunnen worden, omdat de gemeente inmiddels weer, vrij geruisloos, op financieel gebied op de vingers wordt gekeken door de Provincie. Verder wordt er een punt van gemaakt dat Stichting Theater Turf moet gaan samenwerken met de organisatie die voorstellingen regelt voor het Punt. Vooralsnog heeft de politiek geen voorstellen gedaan wat die samenwerking dan wel zou moeten behelzen. Wat dat betreft is het gissen.

De groene A36 blijft een voorstel van de GBT en niet meer dan dat; de rest van de raad wil niet dat de huidige lobby voor verbeteringen aan de N36 aangevuld wordt met het groene aspect. Dus dat blijft, jammer genoeg, nog even toekomstmuziek.

Een motie die unaniem is aangenomen gaat over de aanleg van een fietspad van de Pollen naar Bruinehaar.Dat zou betaald kunnen worden uit de gelden van de "Regeling Meekoppelkansen Natura2000".

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›