4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Live mee debatteren over duurzaamheid op Facebook

· 520× bekeken

VRIEZENVEEN - Welke ideeën, oplossingen en opvattingen zijn er op het gebied van duurzaamheid? Op donderdag 15 februari kunnen inwoners tussen 19.00 tot 20.00 uur live vragen stellen via het Facebookaccount van de gemeente Twenterand. Tijdens deze speciale livestream gaan wethouder Martha van Abbema, ondernemer Wim Sturris van De Groot Vroomshoop en Jan Bosch, de duurzame kartrekker voor VV Den Ham, met elkaar in gesprek over duurzaamheid. In dat gesprek zullen zij ook inhaken op de onderwerpen en vragen die inwoners stellen.

Iedereen kan vragen stellen
De afgelopen tijd heeft de gemeente Twenterand met veel verschillende mensen en organisaties gesproken over duurzaamheid. “Met dit livedebat willen we iedereen de mogelijkheid bieden om hun vragen rechtstreeks te stellen aan mensen die zich actief bezighouden met dit thema. Ik denk dat onze inwoners tot veel in staat zijn en roep ze op om te reageren en met hun eigen ideeën te komen. Maar ook om aan te geven wat ze in hun eigen huis al doen aan duurzaamheid. Een interactief gesprek, daar kijk ik naar uit!”, vertelt wethouder Martha van Abbema.

De vorm van het debat is simpel; Wim Sturris, Jan Bosch en Martha van Abbema gaan samen in gesprek. Iedereen die een vraag heeft kan via Facebook reageren. Deze vragen worden dan zoveel mogelijk beantwoord.

Met praktische voorbeelden laten we zien dat iedereen iets met duurzaamheid kan doen.
“Duurzaamheid is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ongelooflijk breed begrip. Dat kan lastig zijn; het lijkt zo groot dat je als ondernemer niet weet waar je moet beginnen. Maar als je het plat slaat en praktisch maakt, kun je er in elk bedrijf wat mee doen”, zegt Wim Sturris van De Groot Vroomshoop. Wim Sturris is bevlogen als het op duurzaamheid aankomt en zal tijdens de live uitzending zijn visie delen. Ook Jan Bosch van VV Den Ham kan hier uitstekend over meepraten. Hij maakt zich al jaren sterk voor een duurzame sportvereniging. “Sport en duurzaamheid is eigenlijk een hele goede combinatie”, vertelt Jan Bosch enthousiast. Vooruitkijkend op de live uitzending vult wethouder Abbema aan: “We moeten echt aan de slag. De afgelopen week was er weer veel te doen over gasloos wonen. Dat is niet makkelijk en ook zeker niet goedkoop, maar ik zou er wel graag naartoe willen in Twenterand. Ik ben erg benieuwd hoe mensen daarover denken. Daar zal ik in het online debat dan direct op reageren.”

Duurzaamheid op de kaart in Twenterand

De gemeente Twenterand wil stappen zetten binnen het thema duurzaamheid. De afgelopen periode zijn daarom vanuit ‘Duurzaam DOEN!’ verschillende activiteiten georganiseerd om het thema op de kaart te zetten en input op te halen uit de samenleving. De ‘Agenda Duurzaamheid’ wordt op dit moment uitgewerkt, met duidelijk verwoorde ambities op het gebied van duurzaamheid. Een richtlijn en koers voor de toekomst. Abbema: “Duurzaamheid in Twenterand, dat is iets van iedereen!”

Donderdag 15 februari van 19.00 tot 20.00 uur: Live uitzending Facebook over Duurzaamheid via www.facebook.com/gemtwenterand. Deze live uitzending wordt door de Delta TV ploeg verzorgd vanuit de studio in Vroomshoop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›