4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuw politiek programma op Delta FM/TV.

· 1458× bekeken

TWENTERAND - Een aantal jaren terug stopte Jan van der Kolk met zijn politiek programma Manitobaplein 1 via de lokale omroep DeltaFM. Vanaf donderdagavond 22 maart 2018 wordt, eens in de veertien dagen op de donderdagen tussen 19.00 en 20.00 uur, weer een live politiek programma uitgezonden, zowel via de radio als via de televisie. De presentatie van dit politiek vragenuurtje is in handen van Chris Walraven, tot voor kort fractievoorzitter namens de VVD is de gemeente Twenterand. Dat hij weet hoe de hazen lopen aan het Manitobaplein is natuurlijk een voordeel.

Chris Walraven: “Hoewel mijn rol duidelijk anders wordt dan in de raadszaal, verheug ik mij zeker op deze nieuwe uitdaging. Het doel is primair de politiek dichter bij de inwoners te brengen door mijn politieke gasten ruimschoots de gelegenheid te geven hun ingenomen standpunten te verduidelijken. Ik zal, ongeacht de politieke kleur, mijn gasten scherp en kritisch, maar altijd respectvol mijn vragen stellen. Het moet namelijk geen zendtijd voor politieke partijen worden, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven.”

Het wordt een interactief programma, waarbij de inwoners via twitter @deltapolitiek live hun vragen kunnen stellen aan de gasten. Op 22 maart 2018, de dag na de gemeenteraadsverkiezingen, zijn de lijsttrekkers van de twee partijen die als grootste uit de stembus zijn gekomen, de eerste twee gasten van dit nieuwe politieke programma. Als ze dat willen natuurlijk. Over de titel van dit programma wordt nog nagedacht en suggesties zijn zeker welkom. Het programma wordt opgedeeld in twee stukken, waarin in het eerste gedeelte met de beide gasten gesproken wordt over actuele onderwerpen en het tweede gedeelte van het programma ingeruimd is voor een debat met en tussen de beide gasten.

Aangezien dit programma zowel via de radio als de TV wordt uitgezonden is dit een extra aanslag op de vrijwilligers die bij de lokale omroep de uitzendingen verzorgen. En zonder vrijwilligers krijgen we dit niet van de grond. Delta FM is daarom op zoek naar technici, die verantwoordelijk worden voor de techniek van dit nieuwe programma. Er zijn overigens ook andere programma’s waar we graag nieuwe technici verwelkomen. Ervaring is hiervoor niet echt vereist en de opleiding wordt door de aanwezige vrijwilligers verzorgd. En zij zullen de eerste uitzendingen uiteraard helpen bij de werkzaamheden. Als u het leuk vindt verantwoordelijk te zijn voor de techniek rond dit programma, en kunt u een uur missen ééns per twee weken op donderdag van 19 tot 20 uur, neem dan contact op met de voorzitter van Delta FM Geert de Haan via g.dehaan@deltafm.nl of 06-52670811.

De eerste uitzending is gepland op 22 maart om 19.00 uur en wie de beide gasten zullen zijn gaat u zelf bepalen door op 21 maart 2018 te gaan stemmen!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›