4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Vechtdal Breed Politiek

· 417× bekeken

TWENTERAND - Vrijdag 2 februari interview Piet Horinga: Annelies Bakelaar CDA; Henri Mors D66 beide uit Ommen. Wim Hulsebosch met Gerjan Smelt CU en Marcus Elzinga GBT, beiden uit Twenterand.

Bakelaar staat voor betere zorg, ondersteunen mantelzorgers, (verkeers)veiligheid, autoluw maken, geen 24 uurs economie, stoppen bestuursdienst is belachelijk.

Mors: mens centraal, duurzaamheid, pragmatisch, sterke regiopositie, fysieke veiligheid, autovrij centrum, Hardenberg ambtelijker versus Ommen dicht bij inwoners. Eens over herverdeling luchtruim en meer faciliteiten buurtschappen.

Elzinga: belangrijk punt stem inwoner telt; eigen ingesteld meldpunt huishoudelijke hulp leverde honderden klachten/bezwaren op; CDA/CU/SGP/PvdA/D66 zagen niets in meldpunt; er zijn verkeerde verwachtingen gewekt tijdens gesprekken keukentafel, toekenning minder uren was grote klap voor hulpbehoevenden; neemt initiatief afschaffen hondenbelasting, heeft hiervoor varianten om financieel gat te dichten; ook overlast door hondenpoep aanpakken, burgemeester werkt aan voorstel handhaving; komt terug in de raad.

Smelt: CU is bestuurspartij, stabiel; zorg, meer omzien naar elkaar; zijn partij is ook voor afschaffing hondenbelasting, dekking via OZB mogelijk; zondagopenstelling winkels is geen breekpunt maar bespreekpunt; de twee grootste partijen uitwisselbaar, coalitie met GBT is mogelijkheid; CU verrast over plannen verbouwing gemeentehuis, wethouder CU wist van niets; communicatie moet beter; CU en GBT zijn het hierover eens; niet op voorhand tegen verbouwing mits het terugverdient kan het een prima investering zijn.

Afstemmen op Delta Media, Omroep NOOS of Vechtdal FM. Tijdens de uitzending kan ingebeld worden via 0523-760788. Vrijdag 9 februari Betsy Ramerman CDA Dalfsen en Martijn Breukelman CDA en Sake Christiaan Stelpstra CU Hardenberg.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›