4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Afzet CAV Den Ham groeit boven 100.000 ton

· 1123× bekeken

DEN HAM - De totale mengvoerafzet van CAV Den Ham is in 2017 gegroeid naar 104.000 ton. Het bedrijf behaalde qua volume 10 procent autonome groei. Ook het aantal klanten is vorig jaar gestegen. Dat werd bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst voor leden van de Hammer coöperatie.
Ondanks het feit dat CAV Den Ham een roerig jaar achter de rug heeft, groeide de productie van mengvoer. In 2016 werd nog 94.000 ton geproduceerd en afgezet richting leden en klanten. In 2017 groeide dat door naar 104.000 ton. Kijkend naar het strategisch plan van een aantal jaren geleden loopt het bedrijf qua groeidoelstellingen op het gebied van rundvee op schema. Een goed resultaat, omdat deze agrarische markt de afgelopen jaren sterk onder druk stond. De afzet van voer voor pluimvee blijft wel wat achter bij de doelstellingen.

Nieuwe klanten
CAV groeide in 2017 met netto 11 nieuwe klanten in de rundveesector. Helaas werd van 6 klanten afscheid genomen door de onrust rondom het bedrijf. In de varkenssector werden ook netto 8 nieuwe klanten aangetrokken.

Financieel resultaat
Of het financiële resultaat van het bedrijf door de toegenomen afzet ook beter is, valt nog te bezien. CAV Den Ham heeft in 2017 behoorlijk veel extra kosten moeten maken door de onrust rondom het bedrijf. Tegelijkertijd zijn er ook meevallers. Zo viel de elektriciteitsrekening behoorlijk lager uit dan voorzien. Bij de vaststelling van de jaarrekening in april, wordt hierover meer beken

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›