4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Muzikaal feest in Vriezenveen met Mannenkoor Vroomshoop

· 1597× bekeken

VRIEZENVEEN - Gezien de grote belangstelling voor het Nieuwjaarsconcert in Den Ham van het Chr. Mannenkoor Vroomshoop ging het koor op 26 januari op herhaling in Vriezenveen. En ook daar was het koor in het gezelschap van een projectkoor, Het Groot Twenterands Vrouwenkoor. De 75 mannen en 120 vrouwen schotelden de talrijke aanwezigen in de Grote Kerk een prima concert voor. Bovendien hadden koorsolist Albert Wessels en het trompetduo Arjan en Edith Post een belangrijk aandeel dit concert. Om dat alles in goede muzikale banen te leiden, was dirigent Gezinus Veldman wel toevertrouwd.

Geheel volgens de traditie begon het concert met De Zegenbede. Aansluitend stond een nieuw lied op het programma: het breed gezongen Lied voor de hulpelozen. Nóg breder en nóg machtiger klonk daarna het bekende Grote God wij loven U, samen met het Groot Twenterands Vrouwenkoor. Ook een orkaan van geluid was het Kyrie-Gloria, dat zelfs achtstemmig door de kerkzaal klonk.

Het Vrouwenkoor, ook in Vriezenveen massaal aanwezig, had een eigen stuk ingestudeerd, namelijk This is my song van Abba-zanger Benny Anderson. Ook in The linden tree vervulden de dames een belangrijke rol.

De mooie muzikale avond eindigde feestelijk met het bekende Sierra Madre, en Heal the world van Michael Jackson.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›