4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Powerbanks voor familie Petter en Wichers

· 1058× bekeken

VRIEZENVEEN - De familie Petter uit Vroomshoop en Wichers uit Vriezenveen zijn de winnaar geworden van de Waka Waka Powerbanks. Zij hebben deze opladers op zonne-energie gewonnen omdat zij tijdens de Twenterandse maand van de Duurzaamheid een adviesgesprek hebben gevoerd met één van de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente. Wethouder Van Abbema reikte de opladers donderdag 25 januari uit tijdens het inloopspreekuur van de Wooncoaches: “Dit is voor mij weer een bevestiging dat de inwoners van Twenterand graag meedoen om de wereld en Twenterand een stukje duurzamer te maken en dat stemt mij zeer hoopvol naar de toekomst. Onze wooncoaches hebben daarin een heel belangrijke rol door op een laagdrempelige manier klaar te staan met een deskundig advies, op maat gemaakt.”

De twee winnaars werden getrokken uit een aantal van 10 mensen die tijdens de Twenterandse maand van de Duurzaamheid een adviesgesprek met de wooncoaches hebben gevoerd. Zo’n gesprek is bedoeld om de inwoners van Twenterand te adviseren welke maatregelen zij in hun eigen huis kunnen nemen om energie te besparen en daarmee bij te dragen aan een duurzamer Twenterand.

Onafhankelijk advies
Wooncoaches Daan Hartgers en Hans Winkel bezochten de familie Petter: “De familie Petter heeft een prachtige gerestaureerde Groninger boerderij. Door extra isolatiemaatregelen en aanpassing van de ventilatie door warmteterugwinning, komt gasloos wonen in zicht. Als er vervolgens ook nog extra zonnepanelen worden geplaatst kan ‘nul op de meter’ gerealiseerd worden,” aldus Daan Hartgers. De heer Petter is erg blij met de wooncoaches: “Wat ik belangrijk vind is dat deze wooncoaches er niet op uit zijn om mij wat te verkopen, maar om mij een onafhankelijk advies te geven. Ik heb al veel aanpassingen gedaan maar de wooncoaches laten mij zien dat er nog steeds mogelijkheden zijn om mijn huis van meer dan 100 jaar oud, nog duurzamer te maken. En dat ga ik zeker doen.”

De familie Wichers werd bezocht door wooncoach Henk Meulenbeld. Mevrouw Wichers: “Wij wilden graag weten hoe goed ons huis geïsoleerd is. Dat was de reden om dit adviesgesprek te doen en wij denken nog na over wat wij met het advies doen.” Wooncoach Meulenbeld ziet zeker mogelijkheden: “Door op de begane grond de stenen vloer aan de onderkant te isoleren, kan de familie Wichers tussen de € 250,- en € 350,- besparen. Bovendien kan het gebruik van een hybride warmtepomp, in combinatie met de vloerverwarming leiden tot zo’n 20% besparing in de energiekosten.”

Afscheid
Tijdens de bijeenkomst nam Henk Meulenbeld afscheid als wooncoach. Wethouder Van Abbema: “Henk Meulenbeld heeft veel voor Twenterand betekend als wooncoach. Hij heeft mensen laten zien dat je in je eigen huis ook veel aan duurzaamheid kunt doen en energie kunt besparen. Ik hem dankbaar voor zijn toewijding daarin.”

Inloopspreekuur Wooncoaches
Heeft u vragen over een lagere energierekening, isoleren, energie opwekken of energie besparen? Wilt u verbouwen of is uw woning aan onderhoud toe? De wooncoaches staan voor u klaar en geven antwoord op al uw vragen. De wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente zijn onafhankelijk, deskundig en geven gratis advies.

De wooncoaches houden hun inloopspreekuren in het gemeentehuis in Vriezenveen. De spreekuren zijn op donderdagavond tussen 17.00 en 19.00 uur. Hier kunt u als inwoner van gemeente Twenterand terecht bij de coaches van Duurzaam (t)huis Twente. Natuurlijk kunt u ook bellen naar 088 – 18 50 130. Dan wordt er met een wooncoach een afspraak gemaakt en komt hij of zij naar uw huis toe voor een persoonlijk gesprek.

Foto-bijschrijft: Op de voorgrond vlnr: wethouder van Abbema met de families Wichers en Petter. Op de achtergrond vlnr: de wooncoaches Hans Winkel, Daan Hartgers en Henk Meulenbeld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›