4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Subsidie voor doorstroomklas Noordik

· 909× bekeken

ALMELO/TWENTERAND - CSG het Noordik heeft samen met PCO Noord Twente, Vereniging Scholen met de Bijbel Wierden-Enter en Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand een subsidie van het ministerie van Onderwijs ontvangen van 30.000 euro ten behoeve van de doorstroomklas. De doorstroomklas is een groep van hoogbegaafde leerlingen uit zowel het primair als het voortgezet onderwijs. De besturen van de vier onderwijsorganisaties hebben de laatste jaren geïnvesteerd om een doorstroomklas voor hoogbegaafde leerlingen vorm te geven. Hoogbegaafde leerlingen uit groep 7 en 8 en leerlingen uit de onderbouw van Het Noordik werken samen aan innovatieve projecten onder begeleiding van hoogbegaafdheidscoaches op Het Noordik.

Kennis delen
Dit traject loopt inmiddels twee jaar en het ministerie heeft hieraan nu een subsidie toegekend om zo de doorstroom van leerlingen uit het basisonderwijs te optimaliseren. Leerkrachten van de betrokken besturen werken samen aan dit project en delen kennis in zogenaamde kenniskringen.

Kenniskringen
Doel van deze kenniskringen is om de overgang van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs beter te laten verlopen. Het streven voor de nabije toekomst is dat ook andere leerlingen profijt hebben van deze vorm van samenwerking. Op dit moment zijn er kenniskringen op het gebied van hoogbegaafdheid, ICT-rijk onderwijs en portfolio’s van leerlingen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›