4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Veranderingen bij bedrijventerreinen Twente, ook in Twenterand

· 1380× bekeken

VRIEZENVEEN - De 14 gemeenten in Twente hebben samen met de provincie een proces gestart, dat gericht is op het herstel van de balans tussen vraag en aanbod van bedrijventerreinen. Voor Twenterand is het plan dat een oppervlakte van 5,4 ha gebruikt gaat worden als zonnepark. Dat is een tijdelijke zaak, voor een flink aantal jaren. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de duurzaamheid wordt bevorderd, en het gebied voor bedrijfsterreinen wordt verminderd.

De Garstelanden in Westerhaar wordt met ruim 2 ha uitgebreid. Daar is al concrete belangstelling voor. Twenterand wil maximaal 10 ha van de derde fase van de Oosterweilanden in de koelkast zetten. Daar gaat dus voorlopig niets gebeuren, maar het wordt achter de hand gehouden voor een mogelijke toekomstige behoefte.

In Almelo bijvoorbeeld heeft men een overschot van 22 ha, en daar gaat men aan de slag met een zonnepark van 7 ha. Voor de resterende 15 ha wordt nog gezocht naar een oplossing om dit anders in te vullen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›