4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuwe ingang Raab Karcher verbetert verkeersveiligheid Oosteinde

· 1373× bekeken

VRIEZENVEEN - Twenterand legt een weg aan van het bedrijventerrein Almeloseweg Oost naar het bedrijf Raab Karcher. Daarmee wordt het bedrijf via de achterzijde ontsloten, waardoor er minder verkeer zal zijn op het Oosteinde, waar de huidige ingang van het bedrijf aan ligt. Wethouder Engberts is erg ingenomen met de afspraken die hij met Raab Karcher heeft gemaakt: “Dit past goed in het Gebiedsontwikkelingsplan Vriezenveen Zuidoost, waarmee we het leefklimaat aan het Oosteinde willen verbeteren. Het is goed dat ook zo’n belangrijk bedrijf voor Vriezenveen als Raab Karcher haar verantwoordelijkheid daarin neemt.” Iwan te Winkel, directeur Logistiek van Raab Karcher Nederland beaamt dat: “Wij hebben ons bedrijf door de jaren heen ontwikkeld met het grootste respect voor mensen en hun omgeving. Vanuit die maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben we ook deze ontwikkeling benaderd, met deze overeenkomst als mooi resultaat.”

Het Gebiedsontwikkelingsplan Vriezenveen Zuidoost zorgt voor verbetering van het leefklimaat in het Oosteinde. Dit gebeurt vooral door het vergroten van de verkeersveiligheid en het verminderen van de verkeersgeluidsoverlast. De aanleg van de Rusluieweg, de herinrichting van het Oosteinde en de verplaatsing van drie bedrijven, dragen daar al fors aan bij. De gemeente Twenterand heeft met Raab Karcher overlegd of de ontsluiting van het bedrijf kan worden verlegd van het Oosteinde naar de achterzijde, via het bedrijventerrein Almeloseweg Oost. De verkeersdruk op het Oosteinde wordt daarmee met circa 400 vrachtwagenbewegingen per etmaal verminderd.

Toegang via bedrijventerrein
Raab Karcher is bereid om de verkeersstromen van en naar de bouwmaterialengroothandel te verleggen naar de achterkant. Aansluitend op de openstelling voor het verkeer gaat het bedrijf voor alle vrachtverkeer (in- en uitgaande transporten) van de nieuwe ontsluitingsweg gebruik maken. Daar bovenop heeft het bedrijf de intentie uitgesproken om binnen enkele jaren ook de andere verkeersbewegingen te verleggen naar de achterzijde. Vooral voor fietsers, schoolgaande jeugd zal de verkeersveiligheid op het Oosteinde daarmee verbeteren. Om de ontsluiting aan de achterzijde mogelijk te maken zal Raab Karcher de nodige aanpassingen verrichten voor de logistieke stromen en terreininrichting.

In de maanden november en december 2017 is het aansluitend deel van bedrijventerrein Almeloseweg Oost woonrijp gemaakt. Door de gekozen uitvoering is de verkeersstructuur op het bedrijventerrein ook geschikt gemaakt voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van transport, de extra lange en zware vrachtwagens (LZV). Naast Raab Karcher worden bedrijven als Bakkerij Holland en Poorthuis Speciaaldruk daarmee ook beter ontsloten.

Vervolg
Na besluitvorming en het beschikbaar stellen van het krediet wordt de planning concreet gemaakt en het werk aanbesteed. De weg wordt nog in 2018 aangelegd. Daarna kan het bedrijf de logistieke aanpassingen uitvoeren. Afgesproken is dat de nieuwe ontsluiting uiterlijk 1 april 2019 in gebruik wordt genomen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›