4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD stelt vragen over onderhoud zwembaden

· 1288× bekeken

VRIEZENVEEN - DE VVD heeft, bij monde van raadslid Chris Walraven, vragen gesteld over het onderhoud, groot of klein, van de beide zwembaden in Twenterand; de Zandstuve en het nieuwe zwembad in Vriezenveen. Het gaat er met name om welk onderhoud voor rekening van de exploitant komt, en welk onderhoud voor rekening van de gemeente. En of die bedragen dan al of niet in het ondertussen magische bedrag van €645.000 zijn begrepen.

Het antwoord van het College komt erop neer dat alle onderhoud inderdaad in het bedrag van €645.000 is meegenomen. Het groot onderhoud is echter uit de exploitatie gehaald, en komt dan dus voor rekening van de gemeente. Dat is afwijkend van de constructie bij de Groene Jager: daar doet de stichting ook het groot onderhoud, en niet de gemeente. Waarom men nu van deze constructie afwijkt is niet vermeld. Het is wel zo dat het budget voor het groot onderhoud (€95.000) uit de 645 komt, rekenkundig blijft er dan nog €550.000 over voor de exploitant. En het risico, dat men niet uitkomt met de €95.000, is voor de gemeente en dus voor de inwoners.

Er zijn ook nog kosten die bovenop het groot onderhoud komen, omdat de gemeente hiervoor een organisatie moet hebben die dit bewaakt. In een eerder stadium werd dit soort kosten (de zogenaamde frictiekosten), ter grootte van €45.000 per jaar, al niet meegenomen bij het zwembad. Deze frictiekosten worden dus alleen maar hoger nu.

Dit gaat in de richting van een pierenbadje in Vriezenveen, dat zou nog wel eens betaalbaar kunnen zijn. In ieder geval komt er zo geen doelgroepenbad. Het ware te overwegen om terug te komen op de beslissing om de locatie op Vriezenveen-Noord te zetten. Bij de Stamper krijgt men in ieder geval meer zwembad voor zijn geld.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›