4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mijande Wonen wil ook in 2018 betaalbare huurwoningen

· 1291× bekeken

TWENTERAND - Mijande Wonen vindt het belangrijk dat het wonen op het Twentse platteland voor haar huurders betaalbaar blijft. De woningcorporatie zet verschillende maatregelen in om dit te bereiken. Zoals fors investeren in duurzaamheid om zo de woonlasten voor huurders te verlagen. Daarnaast zorgt de woningcorporatie met haar toewijzingsbeleid dat de huurprijs van de woning en het inkomen van een nieuwe huurder goed bij elkaar passen.

In een aantal gevallen verlaagt Mijande Wonen de huurprijs als deze te hoog is voor het inkomen van de woningzoekende. “Dit is voor Mijande dé manier om te zorgen dat er voor elk budget een betaalbare sociale huurwoning beschikbaar is” aldus Erna Mobach, Manager Wonen bij Mijande Wonen.

Mijande Wonen gaat de woningen met een huurprijs tot € 597,30 in 2018 alleen nog verhuren aan woningzoekenden met de laagste inkomens (tot ongeveer € 22.000 per jaar). Voorheen kwamen ook woningzoekenden met een hoger inkomen in aanmerking voor deze goedkopere woningen. Door deze aanpassing zorgt de woningcorporatie ervoor dat het inkomen beter passend is bij het de huurprijs van de woning.

Daarnaast biedt de woningcorporatie meer ruimte aan woningzoekenden met een middeninkomen (vanaf ongeveer € 37.000). Woningzoekenden met een middeninkomen kunnen vanaf 1 januari 2018 in aanmerking komen voor sociale huurwoningen met een huurprijs vanaf € 650.

Mijande Wonen maakte een aantal overzichten waarin woningzoekenden snel zien welke huurprijs in 2018 bij hun inkomen past. Alle overzichten staan op https://www.mijande.nl/passendtoewijzen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›