4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Wethouder Binnenmars wordt vierde bij verkiezing Beste Bestuurder

· 1226× bekeken

TWENTERAND - De jaarlijkse verkiezing van de beste (gemeente)bestuurder van Twente door de Roskam is dit jaar gewonnen door de Enschedese wethouder Eerenberg. Vorig jaar werd de D66-wethouder en loco-burgemeester al tweede. Ook in zijn partij geldt Eerenberg landelijk als een belofte voor de toekomst.

De winnaar van vorig jaar, burgemeester Nauta der gemeente Hof van Twente, maakt nog wel deel uit van de Top Zeven met een mooie vijfde plek. Minstens zo opvallend is de comeback van wethouder Binnenmars van Twenterand, met een vierde plek weer terug in de lijst. Hij werd in 2013 uitgeroepen tot de beste bestuurder van Twente. Tot de verbeelding spreken ook de tweede en derde plek van de wethouders Van den Dolder van Hellendoorn en Langius van Almelo, beiden van de ChristenUnie en beiden van elders in Twente 'beroepen'.

De wethouders Beens van Rijssen-Holten en Hassink van Losser stijgen dit jaar flink in de lijst en completeren de Top Zeven.

Wat verder opvalt is dat op Nauta na de burgemeesters in Twente er niet op vooruitgaan en dat vrouwelijke bestuurders in vergelijking met de mannelijke steeds beter presteren. Zo eindigt wethouder Van Abbema als elfde.
(de complete Top 25 staat op de site van de Roskam)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›