4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

‘Sportieve kans Twenterand’ gehonoreerd

· 1704× bekeken

TWENTERAND - De subsidieaanvraag van het twee-jarige project ‘Sportieve kans Twenterand’, ingediend door ZorgSaam Twenterand, is door ZonMw maximaal gehonoreerd met € 74.130. Het project, dat begin 2018 van start gaat, heeft als doel het verhogen van sportdeelname van jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar uit de kernen Vroomshoop en Westerhaar. Maar liefst 21 samenwerkingspartners hebben zich hieraan gecommitteerd.

‘Sportieve kans Twenterand’ richt zich op ruim 530 jongeren uit gezinnen met een laag tot zeer laag besteedbaar inkomen. Dit doelgroep aandeel is 55% van het totaal. Na twee jaar willen de samenwerkende partners van dit project dat 10% van deze jongeren lid wordt van een sportclub of sportschool. Ouders zullen in dit traject nadrukkelijk betrokken worden.

Aanleiding van het project is onder meer de gesprekken die de raadswerkgroep drugs voerde met jongeren en de ouders ervan. Zij gaven aan dat door de vermindering en achterwege blijven van vernieuwing van activiteiten het aanbod maar “suf” is en zodoende verveling en verlaagde activiteit tot stand brengt. Men wil meer uitdaging. Genoemd werden de activiteiten van Scoren voor gezondheid van FC Twente in met name de steden van Overijssel. Waarom kan dat hier niet? Vanaf volgend jaar kan dat dus hier. Mede dankzij de samenwerking met ROC van Twente en FC Twente.

Bijzondere aandacht zal er zijn voor de meiden. Zij gaven via het jongerenwerk van ZorgSaam Twenterand aan dance-achtige activiteiten te missen die betaalbaar zijn. Meiden noemen streetdance, hiphop, zumba, body camp, beachvolleybal en skeeleren. Door de samenwerking met de sportscholen (hieronder) genoemd zal dit aanbod geleverd worden.

ZonMw is een organisatie gevestigd in Den Haag, dat gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert. Binnen de regeling ‘Sportimpuls jeugd in lage inkomensbuurten’ was in totaal 4,5 miljoen beschikbaar gesteld. Vanuit heel Nederland werden 68 aanvragen ingediend, waarvan dit project er één was.

De volgende 21 projectpartners tekenden de samenwerkingsconvenant ‘Sportieve kans Twenterand:
• Tennisvereniging De Bosbaan (formeel hoofdaanvrager)
• ZorgSaam Twenterand (projectleiding en adviseur)
• Stichting FC Twente
• ROC van Twente
• Badmintonvereniging Twenterand
• GGD Twente / JGZ
• Vv Vroomshoopse Boys
• In Via Leerwerkbedrijf
• De Sportfabriek Vriezenveen
• De Caméleon Weerbaarheid
• Gymastiekvereniging LOVA
• Gemeente Twenterand / Team Wat Beweegt Jou?
• Judokwai
• Derks Training en Coaching
• Korfbalvereniging TOP Vroomshoop
• Diëtisten Groep NL
• Basketbalvereniging Stars ’84
• Fysiotherapie De Haere
• Volleybalvereniging Medusa’65
• Sport Je Fit
• ZorgSaam Twenterand Projecten

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›