4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

121 collectanten de straat op voor Waypoint Twenterand

· 1096× bekeken

TWENTERAND - In de week van 11 tot en met 16 december 2017 gingen maar liefst 121 collectanten de straat op om te collecteren voor Waypoint Twenterand. Hiermee is het enorme bedrag opgehaald van € 5395, een prachtig bemoedigend resultaat!
Waypoint Twenterand bedankt alle gevers en de vele vrijwilligers hartelijk voor hun hulp, inzet en bijdrage. We zijn enorm dankbaar voor de inzet van zoveel mensen! De opbrengst van de jaarlijkse deur-aan-deur collecte is bestemd voor het verder opleiden en toerusten van onze vrijwilligers. Met behulp van vele lokale vrijwilligers werkt Waypoint aan een verslavingsvrij Twenterand.

Een team van voorlichters en ervaringsdeskundigen (ex-verslaafden) wordt ingezet om voorlichtingen te geven op onder andere basisscholen en middelbare scholen. Ook is er een zelfhulpgroep voor naasten (Moedige Ouders) en adviseert en helpt Waypoint concreet wanneer dit nodig is. Ons doel is om te voorkomen dat jongeren verslavingsgedrag ontwikkelen en daardoor in de problemen komen. Wanneer het nodig is, helpen wij bij het vinden van geschikte hulp. Ook als mensen terugkomen uit een behandeltraject staan wij klaar door middel van ons Maatjesproject.

We investeren in lokale samenwerking, bijvoorbeeld met andere hulpverleners, gemeentelijke instanties, vrijwilligersorganisaties, (sport)verenigingen en kerken. We zien dat de lokale gemeenschap nodig is om de verslavingsproblemen onder jongeren het hoofd te kunnen bieden. Een concreet voorbeeld van samenwerken met de lokale gemeenschap is de recentelijk georganiseerde meeting in Den Ham rondom het thema ‘Vroegsignalering’, geïnitieerd door lokale bewoners in samenwerking met de Gemeente Twenterand.

Hebt u interesse in een voorlichting? Wilt u ook vrijwilliger worden? Of kunt u hulp gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via info@waypoint-twenterand.nl. Samen staan we sterk! Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›