4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Haan na negen maanden weer terug op de kerktoren van Het Anker

· 849× bekeken

VROOMSHOOP - De restauratie van de kerktoren van Het Anker van de Protestantste gemeente te Vroomshoop langs het kanaal Almelo-De Haandrik is op een haar na gevild. Op dinsdagochtend 19 december werd de kroon op het werk gezet. De koperen bol werd na negen maanden afwezigheid op de toren geplaatst, evenals een kruis en tot slot de koperen haan. Die functioneert als windvaan hoog op de torenspits, die uit 1870 stamt. Pastoriebewoner ds. Frans Schipper plaatste onder deskundige begeleiding als afrondende handeling de koperen haan op de torenspits en dat ging van een leien dakje. De protestantste voorganger zweefde even tussen hemel en aarde, maar kwam weer met beide benen veilig op de grond terecht. Medio april 2018 zijn naar verwachting de afsluitende interne werkzaamheden afgerond. Dan is de € 180.000 kostende renovatie van Het Anker geheel voltooid.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›