4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Chopin en Liszt tijdens Huiskamerconcert van Theater Turf.

· 813× bekeken

VRIEZENVEEN - Ze moest het alleen doen zaterdagavond. Pianiste Sofia Vasheruk werd tijdens het jaarlijkse Huiskamerconcert van Theater Turf niet bijgestaan door celliste Hanneke Rouw zoals was afgesproken. Deze meldde zich namelijk te elfder ure af wegens ziekte. Voor Vasheruk geen probleem. De geroutineerde pianiste verwisselde snel van concertprogramma en zo kreeg het publiek een avondje Chopin voorgeschoteld. Nocturnes en balladen. De van oorsprong Russische Sofia leidde het programma zelf gedetailleerd in en vertelde over haar grote waardering voor de Frans/Poolse pianist.

Het concert dat jaarlijks op het programma staat van Theater Turf wordt gehouden in het imposante Harmsenhuis aan het Westeinde. Doordat er een maximaal aantal plaatsen beschikbaar is in de muziekruimte, krijgt dit altijd een wat intiem karakter. De cultuurgroep pakt dan ook uit die avond door de entreeprijs aan te bieden inclusief koffie met wat lekkers en een drankje na met hapjes. Op deze manier wordt er gestimuleerd dat er nagepraat kan worden –ook met de musici- waardoor er een feestelijke bijeenkomst van wordt gemaakt. Omdat het Harmsenhuis een Russische geschiedenis kent (ooit gebouwd door de Vriezenveense textielfamilie Harmsen uit St. Petersburg), probeert Theater Turf via de muziek toch jaarlijks een link te leggen met Rusland.

Zo’n 25 personen genoten zaterdagavond van het pianospel van Sofia Vasheruk. Een hinderlijke onderbreking kwam er door een sterk geïllumineerde parade van vrachtauto’s, die tijdens het concert al toeterend over het Westeinde reed. Dit drong ernstig door tot de muziekzaal, waardoor de pianiste haar spel moest staken. Maar pakte het ook snel weer op toen het leed geleden was.

Aan het eind liet de virtuoze pianiste horen dat zij Franz Liszt eveneens uitstekend kan vertolken. “U hebt nu genoeg Chopin gehad”, kondigde ze lachend aan en besloot haar concert met een stuk van deze Hongaarse pianist, wat haar een staande ovatie opleverde.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›