4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Gemeente verzorgt gastlessen op Het Noordik

· 1141× bekeken

VRIEZENVEEN - Medewerkers van de gemeente Twenterand zijn eind november gestart met een serie gastlessen op CSG Het Noordik in Vriezenveen. De les bestaat uit een interactieve online quiz met vragen over het veranderende takenpakket en de nieuwe rol van de gemeente. Ook gaan de leerlingen aan de slag met een praktijkopdracht waarin hen wordt gevraagd naar ideeën om Twenterand aantrekkelijk te houden voor jongeren.

Het idee van de gastlessen kwam van de gemeente. Beleidsmedewerker Carmen Nijhof is een van de initiatiefneemsters: “We willen graag vertellen aan de inwoners van Twenterand wat we doen en wie we zijn. Ons doel is om inwoners meer te betrekken bij wat er in hun eigen omgeving gebeurt en hoe ze zelf kunnen meedenken over die omgeving. De gemeente heeft in de afgelopen tijd steeds meer taken gekregen die bepalen hoe de omgeving van inwoners in Twenterand eruit ziet. Het gaat dan met name om taken op het gebied van zorg en welzijn maar ook de nieuwe omgevingswet vraagt dat wij op een andere manier gaan nadenken over hoe het er in onze gemeente uitziet en aan toe gaat.”

De keuze om gastlessen op de middelbare school te geven, is volgens burgemeester Annelies van der Kolk een logische. “Op de middelbare school komen jongeren door het vak maatschappijleer in aanraking met politiek en ideeën over de samenleving. Als we jongeren nu niet gaan betrekken bij wat wij als gemeente doen, missen we de connectie in de toekomst. Dit is een mooie gelegenheid om met jongeren in gesprek te gaan. Dat de scholen gelijk erg enthousiast waren over ons aanbod laat zien dat zij dit ook belangrijk vinden.”

De gastlessen op het Het Noordik in Vriezenveen vinden grotendeels in december plaats. Begin volgend jaar worden dezelfde gastlessen ook bij een aantal maatschappijleerklassen van Het Noordik in Vroomshoop gegeven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›