4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Bouw Brede School Vroomshoop officieel van start

· 1310× bekeken

VROOMSHOOP - Maandag 11 december is de officiële starthandeling verricht voor de bouw van de Brede School Vroomshoop. Dit gebeurde samen met de toekomstige gebruikers van het gebouw. Wethouder Jan Binnenmars sloeg samen met kinderen van de Linde, Kennedyschool, Sleutel en Dolfijn de eerste paal: “Het hele traject hebben we met elkaar op een goede manier doorlopen. Ik kijk tevreden terug op de goede samenwerking hierin. Met de bouw van deze brede school beschikken straks alle kernen in Twenterand over een multifunctioneel schoolgebouw. Ook deze Brede School Vroomshoop is er een om trots op te zijn”, aldus de wethouder.

Voortraject
De gemeenteraad van Twenterand heeft medio 2015 het besluit genomen een brede school in Vroomshoop te realiseren. In nauwe samenspraak met de toekomstige gebruikers is een modern en praktisch ingericht gebouw ontworpen door architect Walter Kemperman. Eind oktober werd bekend welke bedrijven die deelnamen aan de aanbesteding de brede school gaan bouwen. Het bouwkundige werk wordt gedaan door Jansman Bouw B.V. uit Luttenberg en het installatiewerk door Engberink Technische Installaties B.V. uit Almelo. Beide partijen hebben al eerder samengewerkt aan diverse schoolgebouwen.

Bouwwerkzaamheden
Op woensdag 29 november is de aannemer begonnen met het inrichten van de bouwplaats. Aansluitend wordt gestart met het ontgraven van de bouwput en het realiseren van de fundering. Onderdeel daarvan is het aanbrengen van boorpalen. De verwachting is dat het hoogste punt in het voorjaar 2018 is bereikt en dat net voor de zomer volgend jaar de ruwbouw klaar is. De oplevering van de Brede School staat gepland voor eind oktober 2018.

Toekomstige gebruikers
De Brede School Vroomshoop maakt deel uit van de centrumvisie die is opgesteld voor Vroomshoop. Het nieuwe pand komt op een centrale locatie in het dorp, naast activiteitencentrum Het Punt op de plek van de gesloopte sporthal De Stobbe. De toekomstige gebruikers zijn de leerlingen en docenten van de basisscholen de Linde en Kennedy, school voor speciaal basisonderwijs De Sleutel (inclusief de dependance De Dobbelsteen) en de peuterspeelzaal en kinderopvang van de Cirkel (Dolfijn).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›