4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Twenterand gaat door met Duurzaam DOEN!

· 1284× bekeken

VRIEZENVEEN - Woensdagmiddag 29 november vond in het Punt in Vroomshoop de Duurzaamheidsconferentie plaats als onderdeel van de Twenterandse Duurzaamheidsmaand. Tijdens het officiële deel van de conferentie maakte Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen / MVO-ambassadeur bij Unipro bv, de zaal enthousiast met zijn verhaal over duurzaamheid. In de workshops werd er met energie gesproken over duurzame thema’s. Ideeën werden gedeeld. Inspiratie werd opgedaan. “Tijdens de conferentie en alle activiteiten deze maand heb ik vooral mogen ervaren hoe goed het is om te praten over duurzaamheid! Ik ben blij verrast door de goede ideeën, maar vooral door de beweging die op gang komt. Laten we daar vooral mee door gaan”, zegt wethouder Martha van Abbema.

Duurzaam DOEN!
Meteen bij binnenkomst in ‘Het Punt’ in Vroomshoop werden deelnemers van de conferentie wakker geschud op een duurzaam thema, zwerfvuil. Drie opvallende groene karakters van de ROVA spraken binnenkomende deelnemers met humor aan op zwerfvuil. Mensen moesten tassen en zakken legen en hun afval inleveren. “Laten we vanmiddag met elkaar in gesprek gaan en elkaar op nieuwe ideeën brengen. Laten we samen Duurzaam DOEN! “, benadrukte wethouder Martha van Abbema tijdens haar welkomstwoord bij de start van het officiële programma.

People, Planet, Profit en Passion
Volgens Maurice Beijk bestaat MVO niet uit de bekende drie maar uit vier pijlers. Naast de bekende People, Planet en Profit is in zijn beleving de vierde pijler, ’Passion‘ het allerbelangrijkst! Ook zijn motto ‘Groen = Doen’ kwam tijdens zijn enthousiaste verhaal volop naar voren. Het woord DOEN bleef hangen tijdens de vier workshops. Daar werden de aanwezigen uitgedaagd om actief mee te denken. De middag werd afgesloten met een drankje in het Grand Café, waar uitgebreid werd nagepraat door de deelnemers.

De beweging gaat door
“We hebben met de maand van de duurzaamheid een beweging die al gaande was in Twenterand, kunnen versnellen en meer zichtbaar gemaakt. Daar ben ik trots op”, zegt wethouder Martha van Abbema. De Twenterandse Duurzaamheidsmaand had als doel om duurzaamheid op de kaart te zetten en input op te halen voor de nieuwe Agenda Duurzaamheid. Welke kant moet Twenterand op met de duurzame ambities? En hoever moeten die ambities reiken? “We gaan door in 2018, waarin nog verschillende activiteiten gepland staan. Samen met inwoners, ondernemers, verenigingen en overheid bepalen we de koers van duurzaamheid voor Twenterand”, zegt wethouder Martha van Abbema.

Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›