4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagde bijeenkomst Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk in Café De Brug

· 1519× bekeken

GEERDIJK - Woensdag 29 november heeft de vernieuwde Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk in Café De Brug een avond georganiseerd voor de inwoners van Geerdijk. De avond bestond uit twee delen. In het eerste gedeelte van de avond werd ingegaan op veiligheid en Geerdijk Waakt, een onderdeel van Vroomshoop Waakt. Burgemeester Van der Kolk, wijkagent Velthuis en één van de beheerders van Vroomshoop Waakt, de heer Marsman, deden ieder een praatje over het belang van waakzaamheid.

Door samen als gemeenschap alert te zijn op verdachte situaties kunnen inbraken voorkomen worden of de daders na een inbraak worden aangehouden. Zowel de burgemeester als de wijkagent zijn erg blij met dit initiatief van Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk. Inmiddels telt Vroomshoop/Geerdijk Waakt 625 gebruikers. Marsman zou graag zien dat er nog meer aanmeldingen komen in zowel Geerdijk als Vroomshoop. Meer aanmeldingen betekent meer oplettende ogen, waardoor verdachte situaties eerder gezien en dus ook gemeld kunnen worden. Aanmelden kan via de website www.VroomshoopWaakt.nl.

Verder werd Mijande Wonen bedankt voor het beschikbaar stellen van de borden van Vroomshoop Waakt die door de gemeente Twenterand kosteloos onder alle plaatsnaamborden van Vroomshoop en Geerdijk zijn gehangen. Burgemeester Van der Kolk geeft aan dat van deze borden wel degelijk een afschrikkende werking uitgaat en inbrekers eerder geneigd zijn naar andere plaatsen te gaan.

Het tweede gedeelte van de avond was informeler en konden de aanwezigen kennis maken met de leden van de Dorpsraad en middels post-its of gewoon in een gesprek met één van de leden van de Dorpsraad aangeven wat er allemaal speelt in Geerdijk en welke punten verbeterd kunnen worden. Het bleef daarna nog lang gezellig in het mooie Café De Brug waar de inwoners van Geerdijk en de leden van de Dorpsraad elkaar goed wisten te vinden.

Tijdens de avond kwam met name naar voren dat, na het verdwijnen van station Geerdijk, er geen openbaar vervoer meer is in Geerdijk en dat dit toch als een groot gemis wordt beschouwd. Inwoners van zowel Vroomshoop als Geerdijk kunnen altijd bij de leden van de Dorpsraad terecht voor punten die aandacht nodig hebben. Henri Ossevoort is in Geerdijk het aanspreekpunt van Dorpsraad Vroomshoop-Geerdijk, al helpen de andere leden van de Dorpsraad natuurlijk ook iedereen graag verder.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›