4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Duurzaam planvoorstel voor woningen Borggrevestraat/Veenstraat in Westerhaar-Vriezenveensewijk

· 2063× bekeken

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Woningcorporatie Mijande Wonen startte dit voorjaar in Westerhaar-Vriezenveensewijk met de voorbereiding van het verduurzamen en toekomstgerichter maken van haar woningbezit. Samen met bewoners en adviesbureau KAW ging Mijande Wonen aan de slag met een buurtontwikkelplan voor dit gebied. Door verschillende workshops, het vormen van een klankbordgroep en informatiebijeenkomsten heeft Mijande Wonen de bewoners betrokken bij de plannen en de input uit deze bijeenkomsten meegenomen in de planvorming. Dinsdag 28 november en woensdag 29 november besprak Mijande Wonen de plannen met de bewoners.

De woonwensen van bewoners en de huidige kwaliteit van de woningen vormden de basis voor de plannen. De voorkeur van Mijande Wonen is een plan dat bestaat uit levensloopbestendige, zeer energiezuinige woningen met een hoog wooncomfort.
De werksessies met onze bewoners leverden wisselende beelden op. Bewoners die absoluut in hun woning willen blijven wonen, bewoners die graag verhuizen naar een nieuwbouwwoning en bewoners die geen uitgesproken voorkeur hebben. Dit leidt tot een voorstel waarin een groot aantal huurders een keuze heeft, binnen door Mijande Wonen aangeven kaders.

Het plan beslaat in totaal 150 woningen: 19 woningen worden gesloopt en 34 woningen worden gerenoveerd naar minimaal energielabel A. Bij de overige 97 woningen gaat voor 18 woningen de voorkeur van Mijande Wonen uit naar renovatie en voor 79 woningen sloop met vervangende nieuwbouw, maar laat de woningcorporatie een keuze bij bewoners.

Voor iedere huidige bewoner is er straks een woning beschikbaar in het nieuwe plan. Door de lage energiekosten blijven de woonlasten (optelsom van huur en energiekosten) na de werkzaamheden voor bewoners gelijk of dalen.

Renovatie en sloop/nieuwbouw zijn intensieve trajecten die voor bewoners veel impact hebben. Mijande Wonen organiseert binnenkort dan ook verschillende inloopmomenten waar bewoners hun vragen kunnen stellen. Ook vinden met iedere bewoner persoonlijke gesprekken plaats voor individuele vragen en om de persoonlijke situatie te bespreken en hierop te kunnen anticiperen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›