4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Zusje Iris en Maud Jansen van “De Harmonie Vroomshoop“ stralen op voorrondes van het NK Twirl

· 1033× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag 25 november namen Iris en Maud deel aan de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap twirl in Hoofddorp. Uit het hele land kwamen de beste twirlster bij elkaar om tegen elkaar te strijden. Het was een dag met maar liefst 312 optredens in verschillende categorieën.

Voor zowel Iris als Maud was dit geen onbekend gebeuren, ze hebben allebei meerder keren op het NK gestaan en waren ook dit jaar blij dat ze ondanks de strenge selectie toch de benodigde punten hadden behaald. Zowel Iris als Maud waren geselecteerd om uit te komen op het onderdeel 1- baton. Dit is een onderdeel op verplichte muziek waar je een scala aan technieken moet laten zien in verschillende moeilijkheidsgradaties.

Allebei lieten ze een top routine zien ook bij de jury viel dit op, zo kregen ze alle twee van de jury een groot compliment over hun uitstraling en hun showmanschap. Toen bekend werd dat Maud als 16de van Nederland was geëindigd in haar categorie straalde ze van oor tot oor, dit was een bekroning op het harde trainen. Dat ze niet bij de eerste 15 meisjes zat die door mochten naar de volgende ronde beïnvloedde haar vreugde niet over haar behaalde plaats. Iris zat wat verder van deze grens af, maar ook zij was meer dan blij dat ze kan zeggen dat ze in de top 50 zit van de beste twirlster in haar categorie.

Dat de meiden zover komen is volgens hun instructrice Melanie te danken aan de discipline en het doorzettingsvermogen waarmee de meiden trainen, zowel op training als thuis. Een pauze gunnen ze zich zelf niet, er zal weer volop getraind worden voor het volgende concours seizoen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›