4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

ZorgSaam Twenterand wil eenzaamheid Samen doorbreken’

· 1170× bekeken

TWENTERAND - ZorgSaam Twenterand organiseert in de maand december tal van activiteiten om het thema ‘Eenzaamheid’ onder de aandacht te brengen. Eén van de uitgangspunten is eenzaamheid herkennen en erkennen.
ZorgSaam Twenterand wil ontmoetingen mogelijk maken en sociale contacten stimuleren. Want er zijn nog steeds teveel mensen, van jong tot oud, eenzaam of in een sociaal isolement. Ook in onze gemeente. Laten we dit Samen doorbreken.

Waarom in december?
December is een maand waarin gezelligheid, warmte en het samenzijn met dierbaren centraal staan. Toch is voor veel mensen december een moeilijke maand. Het gemis van dierbaren, zich weinig verbonden voelen met anderen of het gevoel er alleen voor te staan kan juist in deze tijd van het jaar nog pijnlijker zijn. ZorgSaam Twenterand wil daarom deze maand gebruiken om extra aandacht vragen voor het onderwerp ‘eenzaamheid’.

Wij willen samenlevingsbreed aandacht vragen voor het thema “Eenzaamheid”. Bewustwording, herkenning en erkenning van eenzaamheid. Dit doen we onder andere door het organiseren van en verwijzen naar activiteiten, door met mensen in gesprek te gaan over eenzaamheid én door inwoners op te roepen samen met een ander iets leuks te gaan doen. Activiteiten en acties die tot doel hebben eenzaamheid en het taboe daaromheen te doorbreken.

Bij alle Zorginformatie•punten vindt u de hele maand december een Wensboom, waarin u een wens voor een ander kunt ophangen. Per woonkern wordt de leukste wens gekozen en in vervulling gebracht.
ZorgSaam Twenterand nodigt inwoners tevens uit om eens een kerstkaart te sturen naar iemand aan wie u normaal gesproken niet zo snel denkt. Bijvoorbeeld aan iemand die u niet zo goed kent, maar toch een hart onder de riem wilt steken of een verwarmend postmoment gunt.
Een overzicht van alle activiteiten en acties in de maand december is te vinden op www.zorgsaamtwenterand.nl en op de facebookpagina van ZorgSaam Twenterand.

Samen in December!
Wilt u meer informatie over het thema eenzaamheid of over het project ‘Samen tegen Eenzaamheid’, neem dan contact op met Charon Wessels van ZorgSaam Twenterand (0546 481 456 of cwessels@zorgsaamtwenterand.nl). Bent u op zoek naar hulp bij het doorbreken van eenzaamheid bij u (je) zelf of een ander? Neem dan contact op met één van onze Zorginformatie•punten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›