4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Helpende Handen: kleine successen van grote waarde

· 862× bekeken

TWENTERAND - Helpende Handen, de webservice voor alle inwoners en organisaties in de gemeente Twenterand, heeft enkele mooie successen geboekt. Op het oog lijken deze successen klein, maar voor degene die het aangaat is het van grote waarde. En dat was nu juist de bedoeling.
Zo plaatste een jonge alleenstaande moeder een oproep voor het opknappen van de kinderkamer. Met haar 2-jarige zoontje woont ze nog maar kort in Westerhaar. De moeder heeft beperkingen en onvoldoende financiële middelen om dit zelf te realiseren. Hierop reageerde een inwoner die gratis behang aanbood. Een 40-jarige nieuwe inwoonster van Vriezenveen was op zoek naar mensen die van knutselen houden en om zo ook mensen te leren kennen. Zij kreeg hierop reactie. Tevens is er een match tussen een echtpaar uit Syrië en een mevrouw die aan hen wel Nederlandse les wil geven.

Het lijken wellicht kleine successen, maar voor de betrokkenen is de aangeboden hulp van grote waarde. Dit soort vragen komen regelmatig binnen via Helpende Handen, maar het aanbod van diensten blijft hierbij helaas nog wat achter. Dus kent u iemand, waarvan u weet dat die wel wat voor een mede-inwoner wil betekenen, regelmatig of éénmalig, verwijs dan door naar Helpende Handen. U kunt uiteraard ook zelf contact opnemen met Helpende Handen als u iets voor een ander wilt doen.

Hieronder twee maal nieuwe (ingekorte) vragen en twee maal een aanbod, waarop u kunt reageren.

Bijhouden van de tuin
Een mevrouw uit Westerhaar (28 jaar) vraagt hulp voor het bijhouden van haar tuin. Ze heeft een mooie voortuin, echter het is voor haar lichamelijk te zwaar om dit allemaal zelf bij te houden. Ook moeten er wat kleine bomen gekapt worden en struiken gesnoeid.

Strijkhulp gevraagd
Een mevrouw uit Westerhaar van 56 jaar is door een beperking aan beide handen niet in staat om het strijkgoed onder handen te nemen. Daarom zoekt ze iemand die dit zo nu en dan voor haar kan doen.

Op orde brengen financiën
Een 62-jarige meneer uit Den Ham biedt mensen aan te helpen de financiën op orde te brengen.

Warme maaltijd afhalen
Een mevrouw van 47 jaar uit Den Ham biedt aan om elke woensdag een extra warme maaltijd te koken. Deze kan vervolgens bij haar afgehaald worden. Verwacht wordt dat u zich wel even van tevoren aanmeldt.

Onder andere bovenstaande vraag- en aanbodadvertenties zijn eveneens te vinden op https://helpendehanden.zorgsaamtwenterand.nl. Via deze website kunt u ook reageren.
Naast vraag en aanbod heeft de sociale kaart een belangrijke plek op Helpende Handen. Deze kaart bestaat uit een actueel overzicht van ruim 600 voorzieningen: van zorg tot taalles. Daarnaast worden regelmatig nieuwsitems geplaatst, zoals eenmalige uitjes, cursus valpreventie of gratis speelgoed tijdens Sinterklaas. Contact: bel 0546-481460 of mail: helpendehanden@zorgsaamtwenterand.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›