4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

14 miljoen subsidie voor Zonnepark Oosterweilanden

· 711× bekeken

VRIEZENVEEN - Een bedrag van 14 miljoen euro is door de rijksoverheid verleend voor de realisatie van het Zonnepark Oosterweilanden in de gemeente Twenterand. Het gaat om de Subsidie Duurzame Energie (SDE), die noodzakelijk is voor de verdere ontwikkeling van het park. “Een grote verrassing,” aldus wethouder Van Abbema. “Niet dat we de subsidie krijgen, maar dat we daar nu al een positief bericht over hebben ontvangen. De verwachting was namelijk dat we begin 2018 een reactie zouden krijgen op onze subsidieaanvraag. Dit is heel goed nieuws. We gaan door met het verduurzamen van Twenterand.”

Het College van burgemeester en wethouders stemde op 31 oktober in met de aanvraag voor de subsidie. De subsidie wordt verleend aan Zonnepark Oosterweilanden BV waarvan de gemeente 100% eigenaar is.`Met de verlening van de subsidie en de omgevingsvergunning kunnen de voorbereidingen voor de aanbesteding verdergaan. De aanbesteding gaat om het vinden van een geschikte partij die ervoor zorgt dat het Zonnepark daadwerkelijk wordt gebouwd en stroom gaat leveren voor meer dan 3000 huishoudens. Een mooie stap naar een energieneutraal Twenterand!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›