4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Stimulans voor starters op de woningmarkt

· 582× bekeken

VRIEZENVEEN - Ook in Twenterand is de woningmarkt in beweging. Starters hebben weer vertrouwen in de toekomst en durven de stap naar een eerste koopwoning te zetten. Wethouder Jan-Herman Scholten: “Als gemeente willen we hier graag een bijdrage aan leveren. Daarom hebben we
25 nieuwe startersleningen beschikbaar gesteld.” De afgelopen jaren was deze regeling al erg succesvol; ruim 50 starters maakten in de periode van medio 2013 tot eind 2016 gebruik van een starterslening voor de aankoop van hun eerste huis.

De bestaande startersregeling liep eind vorig jaar af. Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om de regeling per 20 november 2017 te verlengen met ruim twee jaar. Tot 1 januari 2020 zijn er in totaal 25 startersleningen van maximaal 30.000 euro beschikbaar. Als dit maximum aantal leningen is bereikt, stopt de regeling. Geïnteresseerden kunnen zich digitaal aanmelden via www.twenterand.nl/starterslening. Als zij aan de voorwaarden voldoen, volgt de aanvraag bij SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland). Zij toetsen de aanvraag financieel en regelen de verstrekking.

Voorwaarden
De starterslening in Twenterand geldt voor bestaande woningen met een koopsom tot € 200.000. Deze lening biedt een overbrugging tussen de aankoopkosten van een woning en de maximale lening die de koper kan krijgen van de bank. De eerste drie jaar zijn rente- en aflossingsvrij en vervolgens wordt de lening naar draagkracht van de starter afgelost. De hoogte van de lening bedraagt maximaal 20% van de aankoopkosten van een woning met een maximum van € 30.000,-

Meer informatie over de starterslening en de voorwaarden staat op www.twenterand.nl/starterslening

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›