4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Uit de raadszaal en van het college

· 1520× bekeken

VRIEZENVEEN - Een paar verschillende zaken die nu bij elkaar geraapt worden.

Ten eerste: Twence, Het college wil, kort samengevat, zijn aandelen niet verkopen, en wil ook geen nieuwe aandelen kopen. Twenterand ziet Twence als een duurzaamheidsbevorderaar (zijn er nog scrabble of wordfeud liefhebbers? Veel punten voor zo'n woord). Verder wil Twenterand best wel dat Münster gaat meedoen in Twence. Maar hoe dat precies zou moeten gebeuren is nog onduidelijk, en moet nog uitgezocht worden.

Ten tweede: De aandelen Vitens wil men wel kwijt. Dat levert zo'n €3.4 miljoen op, ruim een miljoen gaat naar de pot "reserve wegvallen dividend Vitens" waarmee voor 25 jaar het wegvallen van het dividend wordt opgevangen. De rest zal toegevoegd worden aan de algemene risico reserve.

Ten derde: Het bedrijventerrein Oosterweilanden komt van de grond. Nou ja, de grondprijzen zijn bekend. €105 ex BTW voor de 5 mooiste kavels, dichtbij de N36; en €95 ex BTW voor de andere kavels. Duurzaamheid is ook hier aan de orde: subsidie voor extra duurzaam bouwen is beschikbaar, er is een bonus voor het natuurvriendelijk inrichten van de kavel, en voor het treffen van natuurvriendelijke maatregelen. Er is ook nog een bonus mogelijk voor die 5 mooiste kavels: voor beeldkwaliteit en architectuur.

Ten vierde: het actieplan laaggeletterdheid wordt aan de raad aangeboden voor goedkeuring. Het budget wordt verdubbeld van €25.000 naar €50.000; de nadruk in het nieuwe actieplan ligt in het identificeren van de doelgroep. Hierbij wordt ook de hulp van werkgevers en huisartsen ingeroepen. verder wil men dit allemaal beter bespreekbaar maken (uit de taboe sfeer halen).

Ten vijfde: de verkiezingen komen naderbij. Dat uit zich in de raadszaal door de haarscheurtjes in de coalitie; het eens zo hechte front van CDA, ChristenUnie en SGP is niet zo hecht meer. Bijvoorbeeld: een motie van de oppositie om de raad meer grip te laten krijgen op externe inhuur. Het voorstel om het plafond op €1.750.000 te stellen (in 2016 was dat al meer dan 3 miljoen) werd aangenomen met steun van de SGP. Alleen CDA en ChristenUnie stemden tegen. Als het plafond bereikt is, moet het college nu terug naar de raad voor goedkeuring van externe inhuur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›