4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Afsluitende Duurzaamheidsconferentie op 29 november

· 622× bekeken

VRIEZENVEEN - Op 29 november organiseert de Gemeente Twenterand de Duurzaamheidsconferentie, de afsluiting van de Twenterandse Duurzaamheidsmaand, die momenteel nog in volle gang is. Tijdens het officiële gedeelte van de conferentie zal Maurice Beijk, Specialist Duurzaam Bouwen / MVO-ambassadeur bij Unipro bv, de zaal inspireren met zijn verhaal over duurzaamheid. Zijn motto: Groen = Doen. Daarna worden de aanwezigen in vier verschillende workshops uitgedaagd om actief mee te denken over een duurzame toekomst voor Twenterand.

Inspirerend!
“Praten over duurzaamheid zorgt voor energie en werkt inspirerend. Dat is ook precies wat we willen bereiken tijdens de Duurzaamheidsconferentie,” zegt wethouder Van Abbema. Het programma start met een gezamenlijke lunch, waarin voldoende gelegenheid is om vast met elkaar in gesprek te komen. Wethouder Van Abbema opent het officiële programma, waarna Maurice Beijk van Unipro bv de zaal zijn verhaal zal vertellen. Unipro is een bedrijf waar (tapijt)lijmen en gietvloeren worden gemaakt. Het bedrijf heeft als doel haar medewerkers, klanten, leveranciers en alle andere betrokkenen te inspireren tot ‘groenere’ oplossingen. Volgens Maurice bestaat MVO niet uit de bekende drie maar uit vier pijlers. Naast de bekende People, Planet en Profit is in zijn beleving de 4e pijler, ‘Passion’ het allerbelangrijkst! Met zijn passie voor duurzaamheid, samenwerking en co-creatie heeft hij inmiddels velen weten te inspireren met zijn creatieve out-of-the-box ideeën voor duurzame oplossingen.

Actief meedenken
De workshops tijdens de Duurzaamheidsconferentie staan in het teken van vier thema’s. Het eerste thema is circulair ondernemen met bijdragen van Natuur en Milieu Overijssel en Veolia Polymers. Aan de hand van prikkelende stellingen gaan de deelnemers in gesprek over (nieuwe) circulaire verdienmodellen. Het thema duurzaam wonen komt aan bod in een andere workshop verzorgd door Cogas en Mijande Wonen. In een andere workshop wordt gesproken over duurzaam samenwerken onder leiding van Wilma Paalman, één van de initiatievenmakelaars voor lokale duurzame initiatieven in Overijssel. En de vierde workshop gaat over het goed voorbereid zijn op klimaatveranderingen, het Waterschap Vechtstromen zal deze workshop verzorgen. Tijdens alle workshops worden de aanwezigen uitgedaagd om actief mee te denken.

Duurzaamheidsmaand is het begin
De maand november staat in het teken van het thema duurzaamheid. Met de actieve slogan ‘Duurzaam DOEN!’ wordt de samenleving van Twenterand geactiveerd om na te denken en aan de slag te gaan met dit thema. “De eerste activiteiten hebben inmiddels plaatsgevonden en verschillende activiteiten staan nog op de agenda. Ik zie een mooie beweging ontstaan. En we weten nu al dat de initiatieven en acties zich niet zullen beperken tot de Duurzaamheidsmaand. Een hele mooie ontwikkeling,” aldus wethouder Van Abbema. De komende jaren wil de gemeente nog meer stappen zetten binnen het thema duurzaamheid en haar ambities vastleggen in de ‘Agenda Duurzaamheid’. Deze agenda is een richtlijn en een koers voor de toekomst. De informatie die de gemeente ophaalt tijdens de verschillende bijeenkomsten is input voor deze agenda.

Aanmelden
Aanmelden voor de conferentie en de workshops kan via www.twenterand.nl/duurzaamdoen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›