4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Democracity weer van start

· 1220× bekeken

VRIEZENVEEN - Vanochtend werd in de raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen door burgemeester Annelies van der kolk het spel Democracity geopend. Van donderdag 16 t/m dinsdag 21 november zet de gemeente Twenterand haar deuren weer open voor de bassischolen om dit spel te spelen. In dit spel maken de in totaal zo’n 180 kinderen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand kennis met de democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen. Iedere groep wordt terzijde gestaan door een gemeenteraadslid en/of een wethouder. De groepen worden begeleid door ProDemos, het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’.

Groep 8 van De Fontein uit Westerhaar – Vriezenveensewijk beet vanmorgen het spits af (zie foto). De leerlingen nemen plaats op de zetels van de raadsleden in de raadszaal van het gemeentehuis en vormen samen de volksvertegenwoordigers van een stad, die in eerste instantie alleen bestaat uit woningen. Het is aan de leerlingen om via democratische wijze beslissingen te nemen over wat er verder in de stad gebouwd moet worden, met een beperkt budget. Er moet dus echt gekozen worden. Democracity is te volgen via Delta-tv, op vrijdagmorgen, maandagmorgen en -middag, en dinsdagmorgen en -middag. De tijden zijn 10 -12 en 13 -15 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›