4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

CDA fractie ingenomen met terugkeer van starterslening

· 1142× bekeken

VRIEZENVEEN - Tijdens de raadsvergadering van 14 november heeft de raad goedkeuring gegeven aan het college voorstel voor herinvoering van de starterslening. Met deze starterslening wordt het voor aspirant-kopers gemakkelijker een bestaande woning te kopen. Ze kunnen maximaal een extra bedrag van €30.000 lenen waarover ze de eerste drie jaar geen kosten hoeven te betalen.

Het kopen van een eigen woning staat bij velen in de gemeente hoog op de wensenlijst. Dit omdat de huren hoog zijn en de rentestand laag is. In de raadsvergadering van 16 december 2016 werd door de CDA fractie, met steun van de Christen unie, SGP en VVD, een motie ingediend om een restbedrag in te zetten voor een toekomstig stimuleringsprogramma wonen. Het college heeft deze motie vertaald naar een voorstel om te komen tot herinvoering van de starterslening. Bertus Wessels; ‘er staan op dit moment ca. 90 woningen onder de 2 ton te koop in Twenterand. Het CDA vindt dit een uitstekende manier om starters te helpen een eigen huis te kopen, met steun van de gemeente. De starterslening is daar een uitstekend hulpmiddel bij’. De lening is nu ook in te zetten voor de aankoop van huurwoningen, als deze te koop gezet worden door de woningstichting Mijande. Ook inwoners van buiten de gemeente Twenterand kunnen er gebruik van maken. Er zijn 25 leningen beschikbaar voor de periode tot 1 januari 2020.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›